SCANDALUL de la Teatrul de Stat din Constanţa. Măsură drastică împotriva directorului acuzat de actori de abuzuri

Directorul Teatrului de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu, va fi schimbat din funcţie în urma unui control în cadrul instituţiei, dispus de preşedintele Consiliului Judeţean, după ce mai mulţi actori au reclamat abuzuri ale conducerii.

687 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL de la Teatrul de Stat din Constanţa. Măsură drastică împotriva directorului acuzat de actori de abuzuri

SCANDALUL de la Teatrul de Stat din Constanţa. Măsură drastică împotriva directorului acuzat de actori de abuzuri

Directorul Teatrului de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu, a primit un preaviz de 60 de zile, până la expirarea actualului contract, după care va fi numită o persoană din afara instituţiei la conducerea instituţiei.
Scandalul de la Teatrul de Stat din Constanţa a izbucnit în luna noiembrie a anului trecut după ce mai mulţi actori au semnalat, într-o scrisoare, abuzuri ale managerului instituţiei, Dana Dumitrescu.
Ulterior, preşedintele CJ Constanţa, Horia Ţuţuianu, a trimis o echipă a Corpului de Control la Teatrul de Stat Constanţa.

Potrivit raportului de control, au fost identificate mai multe neconformităţi, atât din punct de vedere al contractelor de prestări artistice, cât şi în ceea ce priveşte actele administrative, astfel că Horia Ţuţuianu a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că, din cauza neregulilor constatate, a luat decizia schimbării din funcţie a directorului Dana Dumitrescu, acesteia urmând să nu-i mai fie reînnoit contractul de management.

„După acest control, dispun activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al doamnei Dumitrescu. Astfel, va avea un preaviz de 60 de zile până la finalizarea contractului. În plus, i-am solicitat ca în termen de 30 de zile să remedieze toate neregulile punctate în cadrul acestui raport. (…) Pe doamna Dumitrescu o apreciez în mod deosebit ca şi om de teatru, însă contest calităţile dumneaei de manager. Sper să înţeleagă şi, în viitor, să putem lucra împreună fără resentimente”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.

El a precizat vă la expirarea contractului de management al Danei Dumitrescu, la conducerea Teatrului de Stat Constanţa va fi numită o persoană din afara instituţiei.

Între cele imputate directorului Dana Dumitrescu, potrivit reprezentanţilo CJ Constanţa, se numără faptul că pentru o piesă au fost făcute plăţi către diferiţi prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc, iar pentru alta există sume, achitate suplimentar faţă de valoarea existentă în procesul verbal încheiat de comisia de negociere. Pentru un alt proiect, arată sursa citată, deconturile pentru decoruri au fost realizate greşit, astfel încât Primaria Constanţa, finanţatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici