Scandalul poluării în Bucureşti. Firea depune plângere pe numele lui Costel Alexe: A indus panică în rândul populaţiei / Replica ministrului Mediului

Primarul Gabriela Firea a declarat, vineri, că a pregătit o plângere pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru că a indus panică în rândul populaţiei şi în rândul corpului diplomatic prin afirmaţii privind poluarea, subliniind că acesta are interese politice. Totodată, Alexe precizează că ameninţările cu plângeri penale venite din partea lui Firea îl „lasă rece”, iar aceste demersuri maschează ineficienţa Primăriei în implementarea măsurilor pentru a îmbunătăţi calitatea aerului în Bucureşti.

1808 afișări
Imaginea articolului Scandalul poluării în Bucureşti. Firea depune plângere pe numele lui Costel Alexe: A indus panică în rândul populaţiei / Replica ministrului Mediului

Firea depune plângere pe numele lui Costel Alexe

„Îl aşteptăm pe parcursul conferinţei de presă, poate apare şi domnul ministru sau poate este preocupat într-un apartament să mai salveze nişte şerpi. (...) Vor mai exista întâlnir între noi în viaţa aceasta”, a spus Firea în deschiderea unei conferinţe de presă.

De asemenea, primarul Capitalei a mai anunţat că a pregătit o plângere pe numele lui Costel Alexe.

„Am pregătit plângerea împotriva ministrului Mediului, domnul Costel Alexa (sic!), pentru că a indus panică în rândul populaţiei afirmând în emisiuni televizate şi reluând acele declaraţii pe pagina sa de socializare că în Bucureşti, cetăţenii ar trebui să poarte mască de protecţie şi că se respiră otravă. Consider că domnul Alexa (sic!) a avut sau are un interes şi politic şi patrimonial făcând aceste afirmaţii, deoarece în afara faptuilui că induce stare de panică în rândul populaţiei şi în rândul ambasadorilor, pune pe fugă sistemul investişionale”, a explicat Firea.

Oamenii de afaceri din Capitală ar putea să îşi relocheze activitatea, mai punctează primarul Capitalei.

Ministrul Mediului: Mă lasă rece ameninţările cu plângeri penale la care apelează Firea

Ministrul Mediului, Costel Alexe, precizează că ameninţările cu plângeri penale venite din partea Gabrielei Firea îl „lasă rece”, iar aceste demersuri maschează ineficienţa Primăriei în implementarea măsurilor pentru a îmbunătăţi calitatea aerului în Bucureşti.

„Mă lasă reci ameninţările cu plângeri penale, aluziile şi ironiile ieftine la care apelează doamna Primar General, Gabriela Firea, pentru a masca propria indolenţă şi ineficienţă în implementarea măsurilor pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucureşti. Stimată doamnă, plângerea penală cu care mă ameninţaţi nu ȋi ȋnsănătoşeşte şi nu ȋi protejează pe bucureşteni şi vă asigur că nu puteţi să le faceţi plângeri penale miilor de bucureşteni care sunt forţaţi să respire aerul nesănătos din capitala României!”, a scris pe Facebook Costel Alexe.

Mutarea staţiei de monitorizare de la Cercul Militar nu rezolvă poluarea din zonă sau din Bucureşti, ci doar o maschează şi o ascunde de ochii opiniei publice, mai punctează ministrul Mediului.

„Reducerea poluării, îmbunătăţirea calităţii aerului şi creşterea calităţii vieţii rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”, a mai scris Alexe.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a scris pe Facebook că Firea ar trebui să se mute în Capitală, pentru a vedea că bucureştenii „pur şi simplu inhalează otravă”.

„Nu mă las intimidat! Doamna primar Firea, aveţi cumva impresia că oraşul Bucureşti e proprietatea dumneavoastră? Îmi recomandaţi "să mă mut din Bucureşti" dacă nu îmi convine faptul că oraşul este unul extrem de poluat şi care generează deşeuri, aşa cum am atras atenţia”, îşi începe postarea ministrul Mediului. Afirmaţia vine în contextul în care Gabriela Firea i-a spus că ar trebui să se mute din Capitală, dacă nu îi place acest oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici