Scandalul Sanador. Asistentele de la operaţia copilului care a murit după intervenţia chirurgicală de hernie, audiate

Cele trei asistente care au asistat în blocul operator la operaţa copilului de un an şi opt luni care a murit la clinica privată Sanador au fost audiate de poliţişti. Avocatul uneia dintre acestea a declarat, la ieşirea de la audieri, că din punctul lor de vedere, totul a decurs normal.

7306 afișări
Imaginea articolului Scandalul Sanador. Asistentele de la operaţia copilului care a murit după intervenţia chirurgicală de hernie, audiate

Scandalul Sanador. Asistentele de la operaţia copilului care a murit după intervenţia chirurgicală de hernie, audiate

'Anchetatorii vor să lămurească situaţia de fapt, ce s-a întâmplat şi cu asta să termine. Ştim şi noi ce ştiţi ce dumneavoastră. Din punctul dânsei de vedere, totul a decurs normal. Nu (a existat vreun semn că s-ar fi simţit rău copilul -n.r.). După operaţie, nu ştim noi pentru că a fost pe altă secţie, nu pe secţia pe care o reprezint eu. A dat declaraţie de martor, nu vă pot spune mai multe", a declarat avocatul uneia dintre asistente.

"Am înţeles că asistentele au spus că nu au văzut nimic, că nu au observat nimic. În ciuda declaraţiilor lor, există probe care vor conduce la aflşare adevărului în mod indubitabil. Efectiv, pacienţii erau transportaţi în braţe, cu liftul cu care circula şi personalul, adică sunt anumite aspecte care vor fi lămurite de deplin de organul de urmărire penală. Nu, nu s-au constatat nereguli, când se vor pune cap la cap toate declaraţiile, toate filmările, se vor face toate analizele cu privire la probe, atunci se vor constata neregulile. Eu totuşi aştept un punct de vedere de la spital dacă în prezent au sau nu acreditare, dacă puteau să facă acte de genul operaţiilor chirurgicale în condiţiile în care pe site apare expirată autorizaţia. Au fost audiate 3 asistente, toate din sala de operaţie, din blocul operator", a spus Mariana Ştefan, avocata părinţilor copilului.

Cauza decesului copilului de un an şi opt luni, care a murit la Sanador, este un şoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au precizat reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML). Copilul a murit după ce a operaţii de hernie inghinală. În acest caz, s-a autosesizat şi Colegiul Medicilor, care a demarat o anchetă. Părinţii copilului au declarat, după audieri, că au ales să opereze copilul la spitalul privat de frica infecţiilor spitaliceşti din unităţile spitaliceşti de stat, însă că, după operaţie, atunci când le-au sesizat pe asistente că micuţul nu se trezeşte, acestea nu găseau echipamentele şi nici nu ştiau să le folosească, aşa că au chemat SMURD-ul. Copilul nu a mai putut fi salvat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici