Noul an şcolar. Scenariile care se aplică atunci când apare un caz de infectare cu SARS-CoV-2 în clasă

  • Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au redactat un ordin comun care reglementează scenariile care se aplică în cazul apariţiei în şcoală a unui caz de infectare.
  • Elevii vor învăţa online cel puţin opt zile, după care se pot testa, iar cei vaccinaţi vor continua să vină la cursuri.
7690 afișări
Imaginea articolului Noul an şcolar. Scenariile care se aplică atunci când apare un caz de infectare cu SARS-CoV-2 în clasă

Scenariile care se aplică atunci când apare un caz de infectare în clasă. Elevii vaccinaţi rămân la cursuri, ceilalţi se pot testa

Autorităţile au decis că, începând de la ciclul preşcolar până la clasa a VI-a, inclusiv, va fi utilizat învăţământul online timp de 14 zile, dacă apare un caz de infectare cu SARS CoV-2.

Elevii pot reveni în clase după opt zile, dacă se face testarea acestora. În cazul în care părinţii refuză testarea copiilor, aceştia vor învăţa online până la finalul perioadei de 14 zile.

La celelalte clase de la clasa a VII-a până la finalul ciclului liceal, elevii vor continua să vină la şcoală dacă sunt vaccinaţi, în cazul apariţiei unui caz de îmbolnăvire. Ceilalţi pot reveni la şcoală după ziua a opta dacă se testează, iar rezultatul este negativ.

Testarea se face în şcoli sau prin mobilizarea echipelor DSP, a precizat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că în şcoli se menţin măsurile de prevenţie. Este vorba despre distanţarea fizică, aerisirea spaţiilor închise şi obligativitatea purtării măştii. Autorităţile recomandă măştile de tip medical, dar pot fi folosite şi cele de tip textil, iar vizierele vor fi folosite doar de profesori.

CITEŞTE ŞI: Anul şcolar 2021-2022 începe cu reguli noi. Şcolile se închid la rata de infectare 6 la mie

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici