Şcoala lui Andrei: Elevi şi profesori din peste 900 de şcoli din ţară pot depune proiecte pentru comunităţile lor

Elevi şi profesori din peste 900 de şcoli din ţară pot depune proiecte de Mediu, Educaţie-Cultură, Implicare în comunitate în cadrul programului Şcoala lui Andrei, zece dintre acestea urmând să fie finanţate cu câte 5.000 de euro pentru a fi implementate în comunităţile şcolilor câştigătoare.

879 afișări
Imaginea articolului Şcoala lui Andrei: Elevi şi profesori din peste 900 de şcoli din ţară pot depune proiecte pentru comunităţile lor

Şcoala lui Andrei: Elevi şi profesori din peste 900 de şcoli din ţară pot depune proiecte pentru comunităţile lor (Imagine: www.taraluiandrei.ro)

Şcoala lui Andrei 2012, competiţia care stimulează spiritul civic şi implicarea elevilor în viaţa comunităţilor, a fost lansat marţi, pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala, în acest an concursul fiind organizat în două etape.

"Prima ediţie ia forma unui concurs pe teme eco-civice şi este adresat elevilor şi profesorilor din peste 900 de şcoli generale din România, urmând ca a doua ediţie din toamnă să fie o provocare naţională. Din 2009, peste 18.000 de elevi au înscris peste 800 de proiecte pentru comunităţi în cadrul programului Şcoala lui Andrei, iar Petrom a sprijinit cu 114.000 euro finanţarea şcolilor şi implementarea proiectelor câştigătoare", se arată într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

În perioada 15 mai - 15 iunie, elevii din toate şcolile generale aflate în comunităţile în care compania organizatoare desfăşoară activităţi pot forma echipe compuse din minimum 20 şi maximum 30 de membri care, alături de un profesor coordonator, trebuie să identifice o problemă a comunităţii din care fac parte legată de una dintre temele competiţiei (Mediu, Educaţie-Cultură, Implicare în comunitate) şi să propună o soluţie sustenabilă pentru remedierea acesteia.

Toate proiectele înscrise în concurs vor putea fi votate de către susţinătorii fiecărei echipe, iar jurizarea va avea loc în perioada 16 - 20 iunie. Membrii juriului, specialişti cu experienţă în dezvoltarea şi implementarea de proiecte sociale şi educaţionale, vor alege 10 proiecte câştigătoare ale Şcolii lui Andrei, ediţia mai-iunie 2012.

Rezultatele vor fi anunţate pe 21 iunie, pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala, iar cele mai bune 10 echipe vor primi câte 5.000 de euro pentru a-şi finanţa proiectul, precum şi locuri în Tabăra din Ţara lui Andrei, care în acest an va avea loc la Tărlungeni, judeţul Braşov.

Profesorii coordonatori ai celor 10 proiecte vor primi câte un laptop, iar următoarele 10 proiecte din clasament vor fi premiate cu pachete multimedia (videoproiector, ecran de proiecţie şi laptop) destinate şcolilor pe care le reprezintă.

De asemenea, toate echipele care înscriu proiecte eligibile primesc kituri educaţionale (DVD-uri şi enciclopedii), iar profesorii coordonatori vor fi recompensaţi cu diplomă de participare din partea organizatorilor şi a partenerului de proiect, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

"Odată cu debutul noului an şcolar, proiectul îşi va deschide porţile într-un nou format, mai interactiv, dedicat tuturor elevilor şi profesorilor din ţară care doresc să îşi pună amprenta în mod pozitiv asupra comunităţii în care trăiesc. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să urmărească www.taraluiandrei.ro pentru noutăţi", se precizează în comunicat.

Iniţiatorii programului, realizat în Parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, precizează că noul format al Şcolii lui Andrei, în două ediţii, va stimula implicarea tinerilor voluntari atât la nivel local (în comunităţile în care Petrom îşi desfăşoară activitatea operaţională), cât şi la nivel naţional.

"Credem cu tărie că o mare parte din investiţia în viitor înseamnă investiţia în generaţiile actuale şi în idealurile acestora, în micii voluntari de azi şi viitorii lideri de mâine. Am regândit Şcoala lui Andrei din acest an pentru a ne apropia şi mai mult de visele lor. Am ales desfăşurarea în două ediţii a unui proiect aşteptat cu nerăbdare pentru a ne asigura că ideile copiilor se transformă în realitate şi pentru a putea urmări creşterea cu adevărat sustenabilă a proiectelor create de ei", a declarat Mona Nicolici, manager Relaţii Comunitare Petrom.

"Şcoala lui Andrei" face parte din platforma Ţara lui Andrei, un program de responsabilitate socială care încurajează interacţiunea, comunicarea, informarea între oameni pentru a schimba, în mod concret şi pozitiv, lumea în care trăiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici