Şcoală online pentru toţi, dar cu şanse paralele. Unul din doi elevi din România face lecţii doar pe telefon

  • Niciun elev din Breasta, judeţul Dolj, nu a primit tablete de la şcoală
  • Georgeta este elevă şi are doar un telefon mobil, primit din donaţie
  • Unul din doi elevi din România face lecţii doar pe telefon
589 afișări
Imaginea articolului Şcoală online pentru toţi, dar cu şanse paralele. Unul din doi elevi din România face lecţii doar pe telefon

Şcoală online pentru toţi, dar cu şanse paralele. Unul din doi elevi din România face lecţii doar pe telefon

Georgeta este elevă în clasa a treia, la Şcoala Generală din comuna Breasta, judeţul Dolj.  Ziua de luni a fost o provocare pentru ea. A fost prima zi de şcoală online.

Georgeta are doar un telefon mobil, primit donaţie, iar la ora de franceză şi la cea de sport nu a reuşit să se conecteze.

Georgeta - elevă în clasa a treia la Şcoala Generală Breasta, Dolj: Era mai bine să ne vedem direct cu domnii. Ne explicau ei mai bine. Aşa, pe online, nu prea înţelegem.

Eşecul fetiţei au umplut de lacrimi ochii bunicii.  Vichi este, de câţiva ani, mamă şi tată pentru Georgeta. Părinţii ei au plecat la muncă în Anglia, iar bunica
se vede acum neputincioasă în faţa şcolii online.

Vichi Vlăduţu - bunica fetiţei : Nu-I permite telefonul, codul acela nu-I permite, nu poate să intre. Nu-I poate să intre deloc şi, practic, lipseşte.(…) E greu. Nu avem să-I oferim ceva mai bun.

Şcoala online este o provocare atât pentru cei 400 de elevi ai şcolii din Breasta, cât şi pentru cadrele didactice, îţi spune Oliver Vaşcu. Oliver este învăţător la clasa a treia, iar astăzi a avut la ore doar 18 elevi din cei 29, câţi sunt înscrişi în clasă. Oliver crede că, dacă nu vor reveni curând în bănci, elevii nu vor învăţa nimic.

Oliver Vaşcu - învăţător Şcoala Generală Breasta: Începând cu ora 4 şi până aseară la ora 10 am trimis în privat, fiecărui copil, cont, parolă de accces, create de mine.(…) Trebuie să plutim deasupra apei, în perioada aceasta. Adică, să nu uităm aproape tot ce am lucrat, să încercăm să ne menţinem măcar l anivelul la care am ajuns până acum. "

Niciun elev din Breasta nu a primit tablete de la şcoală. 38 de tablete vor ajunge, miercuri, la elevii din Breasta, printr-un program european

Sunt şi copii norocoşi. David Deaconu este unul dintre ei. Este în clasa a VII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică. Chiar dacă învaţă on-line, îţi spune că nu îl deranjează. Şi asta pentru că în permanenţă sunt monitorizaţi, sunt ajutaţi la teme şi are o conexiune bună la internet.

DAVID DEACONU, elev în clasa a VII-a: La începutul anului trecut, şcoala a înlocuit manualele cu tabletele motiv pentru care trecerea de la şcoala fizică la cea online a fost un proces uşor. Suntem la zi cu materia predată tot timpul. Internetul destul de bun face interacţiunea dintre elev şi profesor mult mai simplă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici