Şcoli închise în Vrancea şi Prahova, din cauza efectelor ninsorilor şi viscolului/ Peste 7.000 de oameni, fără curent electric în judeţul Bacău

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova au decis, joi, să închidă două şcoli, după ce conducerea unităţilor de învăţământ au anunţat că elevii nu puteau ajunge la ore din cauza drumurilor blocate de zăpadă. Orele vor fi recuperate, transmite corespondentul Mediafax.

969 afișări
Imaginea articolului Şcoli închise în Vrancea şi Prahova, din cauza efectelor ninsorilor şi viscolului/ Peste 7.000 de oameni, fără curent electric în judeţul Bacău

Şcoli închise şi localităţi fără curent, în Vrancea, din cauza ninsorilor şi a viscolului/ În Iaşi se circulă în condiţii de iarnă

Inspectorul general al IŞJ Prahova, Nicolae Anghelescu, a declarat că joi dimineaţă a primit, din partea conducerii şcolilor din Şotrile şi Pietriceaua, solicitare ca aceste unităţi să fie închise.

“A nins abundent în aceste zone. Drumurile erau blocate de zăpadă şi nu se putea ajunge la ore. Au fost primite solicitări de dimineaţă iar aceste două şcoli sunt închise doar joi”, a declarat Angelescu.

Potrivit acestuia orele urmează să fie recuperate.

La şcoala din Şotrile sunt 265 elevi şi preşcolari, iar la Pietriceaua 105 elevi şi preşcolari.

Şi în judeţul Vrancea, şcolile din opt localităţi au fost închise, joi, după defecţiuni la reţeaua de electricitate, cauzate de vremea rea.

Şcolile din opt localităţi din judeţul Vrancea au fost închise joi dimineaţă deoarece nu sunt alimentate cu energie electrică. Din cauza ninsorii şi a viscolului au apărut probleme la reţeaua electrică în 17 localităţi rurale, aproape 12.000 de oameni fiind afectaţi de defecţiune.

Potrivit ISU Vrancea, măsura suspendării cursurilor şcolare este în vigoare doar pentru ziua de joi, dar ar putea fi prelungită şi pentru vineri dacă fenomenelor meteorologice vor continua.

„Activitatea şcolară este suspendată în următoarele localităţi: Bahnele (Vintileasca), Păuneşti, Moviliţa, Şc. Gimnazială Vidra (centrala termică defectă), Sl. Bradului, Şerbăneşti (Corbiţa), Clipiceşti (Ţifeşti), Bogheşti, cu un număr total de 3673 elevi şi preşcolari”, a anunţat ISU Vrancea.

Probleme foarte mari sunt la reţelele electrice din judeţul Vrancea. Aproape 12.000 de vrânceni din 17 localităţi rurale nu au, joi dimineaţa, curent electric.

„Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică sunt înregistrate defecţiuni la 10 linii de medie tensiune afectând 17 localităţi cu 11903 abonaţi (Fitioneşti, Moviliţa, Răcoasa, Boloteşti, Reghiu, Străoane, Ţifeşti, Garoafa, Gugeşti, Bogza, Sl.Bradului, Dumitreşti, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Urecheşti). Pentru remedierea defecţiunilor acţionează 15 echipe de la distribuitorul de energie electrică”, a informat ISU Vrancea.

Pe parcursul nopţii, în municipiul Focşani şi în alte patru localităţi din judeţ 18 arbori au fost doborâţi de greutatea zăpezii, iar pentru îndepărtarea lor au acţionat 58 de subofiţeri şi 16 mijloace din cadrul ISU Vrancea, 14 voluntari şi 5 mijloace din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Focşani, Câmpineanca, Dumitreşti şi Răcoasa.

Circulaţia rutieră nu a fost întreruptă sau restricţionată pe niciun sector de drum din cauza ninsori şi a viscolului. În prezent, pe toate sectoarele de drumuri naţionale se acţionează cu 22 utilaje, pe sectoarele de drumuri judeţene se acţionează cu 29 utilaje, iar pe drumurile comunale se acţionează prin grija autorităţilor locale.

Bacău: Peste 7.000 de oameni, fără curent electric din cauza ninsorilor abundente

Peste 7.000 de oameni din 23 de localităţi din judeţul Bacău au rămas, joi, fără curent electric, din cauza defecţiunilor apărute ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele 24 de ore. Circulaţia pe drumurile din judeţ se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Bacău, 18 echipe lucrează pentru remedierea problemelor apărute la reţeaua electrică.

„Se acţionează cu 18 echipe pentru remedierea defecţiunilor create de ninsorile abundente, defecţiuni constând în nealimentarea cu energie electrică a 7.088 consumatori în 23 de localităţi afectate. E vorba de Popeni, Pralea, Corbasca, Băcioiu, Gherdana, Rogoaza, Scărişoara, Perchiu, Huruieşti, Răchitoasa, Farcaşa, Băimac, Sat Nou, Zăpodia, Buda, Coloneşti, Spria, Viişoara, Temelia, Paltinata, Vîlcele, Coşna, Scurta şi de trei comune afectate parţial, adică Urecheşti, Orbeni, Târgu Ocna, având şase linii şi 82 de posturi de transformare nealimentate. Situaţia e în dinamică”, a transmis, joi, prefectul judeţului Bacău, Maricica Coşa, în cadrul unui comunicat de presă.

Pe drumurile naţionale şi judeţene din Bacău se circulă în condiţii de iarnă, partea carosabilă fiind umedă şi parţial acoperită cu zăpadă, sub un centimetru, acolo unde mai sunt precipitaţii, respectiv pe DN 2 zona Răcăciuni – Sascut - limita judeţului Vrancea, Urecheşti – limita judeţului Vrancea şi, izolat, în zona de munte.

În ultimele 24 de ore, autorităţile băcăuane au acţionat cu 40 de utilaje cu lamă şi răspânditor şi s-au împrăştiat peste 500 de tone de sare. Ca o măsură suplimentară, pentru a preveni formarea de blocaje, au fost prevăzute două autoremorchere de mare putere, unul pe DN 11 în zona Măgura şi celălalt pe DN 2G – zona Grigoreni, pentru tractarea autotrenurilor şi camioanelor de mare tonaj, care nu puteau urca în rampe.

Aproape 140 de tone de material antiderapant au împrăştiat drumarii din Iaşi pe drumurile din judeţ, aceştia lucrând de mai bine de 24 de ore pentru a îndepărta zăpada de pe şosele. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, joi, în condiţii de iarnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă. Drumarii au lucrat toată noaptea pentru a îndepărta zăpada şi s-au împrăştiat aproximativ 140 de tone de material antiderapant. Acum se intervine cu 18 sărăriţe şi şase autogredere pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii cât mai bune”, a declarat, joi Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Miercuri seara, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au emis un avertisment pentru toţi participanţii la trafic din zona Moldovei, recomandând prudenţă în deplasările făcute, din cauza ninsorilor abundente.

„În bazele noastre de la Secţiile de Drumuri Naţionale şi districte din judeţele Moldovei, avem pregătite 75 de autoutilaje de deszăpezire proprii şi 347 închiriate, conform contractelor, la care se adaugă 117, la cerere. Drumarii noştri sunt pregătiţi, fiind mobilizaţi 24 de ore din 24 pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie participanţilor la trafic din zona Moldovei şi nu numai”, a spus Ovidiu Mugurel Laicu, directorul general regional al DRDP Iaşi.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici