Scripcaru are şi un teren de 1.000 de metri pătraţi, care nu se regăseşte în declaraţia sa de avere

Primarul Braşovului, George Scripcaru, are şi un teren de peste 1.000 de metri pătraţi aferent casei pe care acesta o deţine în Braşov, teren care nu se regăseşte în niciuna dintre declaraţiile sale de avere.

317 afișări
Imaginea articolului Scripcaru are şi un teren de 1.000 de metri pătraţi, care nu se regăseşte în declaraţia sa de avere

George Scripcaru (Imagine: Andrei Paul/Mediafax Foto)

Conform declaraţiei de avere completate în iunie 2011, George Scripcaru are o casă de 350 de metri pătraţi în Braşov, cumpărată în anul 2006. Conform aceleiaşi declaraţii, el are contractate trei credite: unul din 2007 cu scadenţă în 2032, cu o valoare de 79.602 de lei, iar celelalte din 2008, scadente în 2036, în valoare de 53.200 de euro şi, respectiv, 33.400 de euro.

Însă, potrivit Arhivei de Garanţii Reale Mobiliare, Scripcaru a garantat împrumuturile din 2008, contractate de la Banca Carpatica, cu imobilul respectiv, la aceeaşi adresă menţionând şi "terasă cu teren" de 1075,18 metri pătraţi. Acest teren nu este trecut şi în declaraţiile de avere ale edilului.

Până la ora transmiterii ştirii, Scripcaru nu a putut fi contactat.

Primarul George Scripcaru, membru PDL, este cercetat de DNA, alături de prefectul de Braşov, Ion Gonţea, pentru corupţie, fapte identificate în cadrul anchetei privindu-l pe fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Ionel Spătaru.

Astfel, George Scripcaru, Ion Gonţea, Maria Dumitrecu, Bogdan Breja şi Enache Dorin Valter vor fi cercetaţi într-un nou dosar, disjuns din cel în care a fost deja trimis în judecată Ionel Spătaru, se arată în rechizitoriul transmis Curţii de Apel Bucureşti o dată cu dosarul cauzei.

Toate aceste persoane vor fi cercetate în continuare de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi complicitate la această infracţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici