Scrisoarea tânărului Obama, 21 de ani, către iubită: Îmi place să fac dragoste cu bărbaţi, dar în imaginaţie

Misiva a apărut recent, după ce biograful fostului preşedinte, câştigătorul premiului Pulitzer David Garrow, a acordat un interviu.

4089 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea tânărului Obama, 21 de ani, către iubită: Îmi place să fac dragoste cu bărbaţi, dar în imaginaţie

Scrisoarea tânărului Obama, 21 de ani, către iubită: Îmi place să fac dragoste cu bărbaţi, dar în imaginaţie

Barack Obama a avut fantezii sexuale homosexuale când era tânăr? Aceasta este întrebarea ridicată de o scrisoare pe care a scris-o când avea 21 de ani şi publicată acum de New York Post, tabloidul imperiului Murdoch.

În noiembrie 1982, fostul preşedinte i-a scris iubitei sale de atunci, Alex McNear, cu care a avut o relaţie, în timpul şederii la Occidental College din Los Angeles, şi a abordat problema homosexualităţii, dezvăluind că îi plăcea „să facă dragoste cu bărbaţi în fiecare zi, dar în imaginaţie”.

Pentru tabloidele conservatoare, precum New York Post şi Daily Mail, care au preluat imediat ştirea, este recunoaşterea unei fantezii sexuale nedezvăluite, pe care Donald Trump şi republicanii ar putea-o folosi acum în campania electorală. Pentru alţii, însă, Obama ar face aluzie la o legătură intelectuală sau spirituală cu bărbaţii.

„În ceea ce priveşte homosexualitatea – arată scrisoarea – trebuie să spun că cred că aceasta este o încercare de a te distanţa de prezent, poate un refuz de a perpetua farsa nesfârşită a vieţii pământeşti”. „Mintea mea – se scrie într-un alt pasaj – este în mare măsură androgină”.

Scrisoarea a reapărut recent după ce biograful lio Obama, câştigătorul premiului Pulitzer, David Garrow, a oferit un interviu. McNear a „şters” cele mai „picante” pasaje ale misivei, păstrată de Universitatea Emory, care nu permite să fie fotografiată. Dar Harvey Klehr, un prieten de-al lui Garrow, a transcris-o şi i-a trimis-o biografului, precum şi tabloidului.

Garrow a explicat că nu este nimic neobişnuit în gândurile tinereşti ale lui Obama. „Sunt istoric, nu psiholog, dar cred că este cunoscut faptul că o (mare?) majoritate a oamenilor au fantezii sexuale!”, a răspuns el pentru New York Post.

În trecut, Obama a vorbit împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex. În 2004, viitorul preşedinte declara: „Nu cred că căsătoria este un drept civil”. A susţinut că homosexualitatea „nu este o alegere”. Apoi, ajungând la Casa Albă, s-a răzgândit, contribuind la legalizarea federală a căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici