Scurgeri de gaz dintr-un tren încărcat cu GPL. Pompierii au izolat zona, patru trenuri fiind afectate | FOTO

Pompierii constănţeni au izolat, miercuri, zona gării din comuna Saligny, judeţul Constanţa, după ce au fost semnalate scurgeri de gaze la un tren staţionat, care are în componenţă 40 de vagoane pline cu GPL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

609 afișări
Imaginea articolului Scurgeri de gaz dintr-un tren încărcat cu GPL. Pompierii au izolat zona, patru trenuri fiind afectate | FOTO

Scurgeri de gaz dintr-un vagon al unui tren oprit in Gara Saligny din judeţul Constanţa

Pompierii militari din Cernavodă intervin, miercuri, în comuna Saligny, după ce a fost semnalată o scurgere de gaz la o garnitură aflată în gara din localitate.

Trenul are în componenţă 40 de vagoane pline cu gaz petrolier lichefiat, iar pompierii militari au fost solicitaţi să asigure măsurile de prevenire a incendiilor până când specialiştii remediază defecţiunea.

Problemele au fost semnalate doar la unul din cele 40 de vagoane, fiind pierderi de gaz de la vana de descărcare.

La faţa locului s-au deplasat două autospecialele de la Detaşamentul de pompieri Cernavodă - în total nouă subofiţeri, dar şi o ambulanta SMURD, cu trei subofiţeri. Pompierii militari au izolat zona şi aşteaptă ca echipa specializată a operatorului economic care deţine gazul sa remedieze defecţiunea.

Potrivit CFR Călători, patru trenuri sunt afectate.

”Începând cu ora 8.30, ISU interzice circulaţia trenurilor de pasageri între Cernavodă Pod şi Medgidia, ca urmare a unor scurgeri de gaz lichefiat (GPL) la un vagon de marfă în zona Saligny. Este afectată circulaţia următoarelor trenuri: IR 1581 Bucureşti – Constanţa, IR 1580 Constanţa – Bucureşti, IR 1822 Arad – Constanţa, R 8202 Constanţa – Buzău. CFR Călători va relua circulaţia imediat ce ISU va permite acest lucru”, arată sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici