Scurgerile de combustibil înregistrate la Jucu în urma viiturilor, calificate ca incident de mediu

Combustibilul care s-a scurs, marţi seară, în urma unei viituri, din rezervoarele unei benzinării din localitatea clujeană Jucu a ajuns în cel puţin cinci gospodării, a anunţat conducerea Gărzii de Mediu Cluj, care consideră că în acest caz este vorba despre un "incident de mediu".

33 afișări

Şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Cluj, Imre Lenke, a declarat miercuri că benzina şi motorina din trei rezervoare ale unei benzinării din comuna Jucu, aflată lângă DN 1C, s-au scurs pe carosabil, dar şi în curţile unor gospodării.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un "incident de mediu din cauza unor fenomene meteo deosebite".

Imre Lenke a spus că nu se ştie ce cantitate de combustibil s-a scurs, dar că au fost afectate cel puţin cinci gospodării din Jucu.

"Ce am văzut este că acest combustibil petrolier a ajuns în curţile a cinci gospodării, dar se poate ca numărul gospodăriilor afectate să fie mai mare. Problema este că acest combustibil se scurge în pământ", a precizat Imre.

Conform sursei citate, Garda de Mediu Cluj a cerut Primăriei Jucu să îi avertizeze pe locuitori să nu folosească apa din fântâni până ce aceasta nu este verificată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică.

Imre Lenke a mai spus că tot la Jucu s-a înregistrat, marţi seară, o altă scurgere de combustibil, de mai mică amploare, de la un depozit al unităţii militare din zonă.

Situaţia de la Jucu este monitorizată în continuare de inspectorii Gărzii de Mediu Cluj, care aşteaptă retragerea apelor din zona benzinăriei, pentru a se putea evalua cantitatea de combustibil scursă.

O cantitate de motorină şi benzină din trei rezervoare ale unei benzinării situate pe marginea DN 1C în comuna Jucu, judeţul Cluj, s-a scurs pe carosabil, marţi seară, în timpul unei viituri, după ce apa a intrat în rezervoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici