Se apropie sesiunea de examene online. Unii profesori au găsit soluţii creative pentru a-i ajuta pe studenţi în această perioadă

  • Săptămâna viitoare începe sesiuna de examene pentru majoritatea facultăţilor
  • Alexandra, studentă: Stresul din sesiune a fost un pic amplificat
  • Mihaela, profesor: Am folosit suport video şi tehnici non formale de predare
788 afișări
Imaginea articolului Se apropie sesiunea de examene online. Unii profesori au găsit soluţii creative pentru a-i ajuta pe studenţi în această perioadă

Mai e doar puţin până la sesiunea de examene la facultate. Norocul nu le surâde celor din anul I, care sunt nevoiţi să dea prima sesiune online.

Alexandra Borşan este şi ea studentă în anul I. Studiază jurnalismul la Cluj şi spune că sesiunea online e doar o prelungire a examenului de bac. Singura diferenţă este că sala de curs s-a mutat în dormitor.

Alexandra Borşan, studentă: Stresul de la sesiune a fost un pic amplificat, dar nu pot spune că simt o presiune mai mare când a venit vorba de teme sau de examinările pe care le-am avut până acum, pentru că sunt tot examinări la finalul zilei, numai că nu le mai dai într-o sală de curs.

Profesoara Alexandrei a găsit soluţii ca să uşureze materia pentru ea şi pentru colegii ei. Mihaela Mureşan a sacrificat părţi din materie şi s-a concentrat pe partea practică.

Mihaela Mureşan, profesor: Am încercat să marşez pe materiale PDF, pe materiale online, să creez o bibliotecă virtuală pentru studenţi, dat fiind faptul că biblioteca facultăţii şi facultatea sunt închise. Am încercat să le ofer un suport audio şi video dar si tehnici non formale de predare. La un interval de 45 de minute de predare am facut scurte pauze de 1-2 minute în care am aplicat exercitii de relaxare mentală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici