Se demolează sute de garaje în Sectorul 6, pentru a fi făcute noi locuri de parcare

Nu mai puţin de 446 de garaje au fost identificate pe domeniul public de pe raza Sectorului 6, multe dintre ele construite fără autorizaţie. 95 dintre acestea au fost deja demolate, în perioada mai-decembrie 2021, iar alte 32 au dispoziţie de primar pentru a fi dărâmate.

2905 afișări
Imaginea articolului Se demolează sute de garaje în Sectorul 6, pentru a fi făcute noi locuri de parcare

Se demolează sute de garaje în Sectorul 6, pentru a fi făcute noi locuri de parcare

Spaţiul urmează să fie curăţat, vor fi plantaţi 15 arbori, va fi însămânţat gazon, vor fi montate indicatoare rutiere şi vor fi amenjate 41 de locuri noi de parcare.
De asemenea, la totalul de 446 de garaje, Primăria Sectorului 6 va crea în jur de 669 de locuri noi pentru maşini.

În cazul a 319 garaje Poliţia Locală Sector 6 a emis înştiinţări ocupanţilor în vederea dezafectării.

”Acţiunea de demolare a garajelor şi de recuperare a spaţiului public continuă, pe măsură ce câştigăm procesele prin care unii cetăţeni încearcă să oprească în justiţie dispoziţiile de demolare pe care le dau. Există o practică tâmpită, de obicei, judecătorii nu îţi anulează dispoziţia de demolare, doar dacă ai un proiect de investiţii pe locul acela. Tot răul spre bine! Peste tot am făcut proiecte de parcări şi la fiecare două garaje demolate, câştigăm trei locuri de parcare. E o harababură totală, în trecut autorizaţii de amplasare a garajelor au dat şi Primăriile de Sectoare şi Primăria Generală. Anii '90 au fost ciudaţi, multă anarhie. Partea bună este că anul trecut am întărit semnificativ direcţia Juridică din primărie, ceea ce voi continua să fac şi anul acesta. Sper ca până la sfârşitul anului să nu mai fie garaj în picioare. Cred că noi le-am identificat deja pe toate, să îmi semnalaţi unde mai sunt”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Chiriaşii au încheiat ultimul contract pentru garaje în ianuarie 2009

Unele garaje au fost construite ilegal, altele ocupă abuziv domeniul public, având în vedere că ultima reînnoire a contractelor cu ADPDU a fost încheiată în ianuarie 2009.
Cele mai multe au fost construite în anii ‘90, dintre care 163  cu autorizaţie emisă de Primăria Municipiului Bucureşti, iar chiriaşii plătesc o sumă modică: între 40 de bani şi 1 leu pe zi, pentru utilizarea a 20 de metri pătraţi, cât este suprafaţa unui garaj.

Tarifele sunt stabilite de către Primăria Capitalei, prin votul consilierilor generali. Ultimul document care reglementează costurile locurilor de parcare de reşedinţă este HCGMB 105/2021, privind stabilirea taxelor anuale pentru anul 2022.

Toţi foştii deţinători de garaje au prioritate, în Sectorul 6, pentru acordarea locurilor de parcare de reşedinţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici