Se schimbă vremea. De când vin ploile torenţiale şi grindina. Cum vor evolua temperaturile

Meteorologii anunţă vreme caldă şi frumoasă pentru zilele de joi şi vineri în aproape toată ţara, urmând însă ca, în weekend, să se înregistreze ploi, vânt puternic şi grindină, mai ales la munte, în vestul şi în centrul ţării.

29681 afișări
Imaginea articolului Se schimbă vremea. De când vin ploile torenţiale şi grindina. Cum vor evolua temperaturile

Se schimbă vremea. De când vin ploile torenţiale şi grindina. Cum vor evolua temperaturile

"Este vorba despre astăzi (joi -n.r.) şi mâine (vineri -n.r.) când avem temperaturi între 25 şi 32 de grade. Vor fi 32 de grade prin vest şi centru, 30 de grade prin Lunca Dunării, la Bucureşti sunt 28-29 de grade. Mai scăzute puţin vor fi temperaturile pe litoral şi în zonele de munte. Astăzi şi mâine, vor fi ploi relativ puţine, astăzi doar izolat, mâine, local, la munte", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

La sfârşit de săptămână însă, vom avea parte de ploi.

"Sâmbătă şi duminică creşte gradul de instabilitate şi se înmulţesc aversele cu descărcări electrice, vânt, condiţii de grindină. Ploile vor avea caracter torenţial. Sâmbătă, ploile vor fi mai mult la munte, în vest şi în centru. Duminică, o să apară şi în celelalte regiuni. Mai ferită ar fi partea de sud-est a ţării, spre litoral ar trebui să rămână totuşi, în mare parte din timp, vreme destul de bună. În weekend, scad temperaturile şi ajung mai apropiate de cele normale. De exemplu, pe 6 mai, adică duminică, vor fi între 21 şi 30 de grade. Cele mai mari valori termice vor rămâne în sud-est unde vremea va fi mai bună", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici