Sechelariu, deferit justiţiei la o lună după ce DNA cerea arestarea acestuia

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la o lună după ce anchetatorii solicitaseră arestarea preventivă a acestuia într-un caz de corupţie, în care este acuzat şi directorul SC Transport Public SA Bacău, Iuliean Şutu.

23 afișări
Imaginea articolului Sechelariu, deferit justiţiei la o lună după ce DNA cerea arestarea acestuia

Sechelariu, deferit justiţiei la o lună după ce DNA cerea arestarea acestuia (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Iuliean Şutu - director la SC Transport Public SA Bacău, aflat în stare de arest preventiv, pentru cumpărare de influenţă; Dumitru Sechelariu - acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în 17 februarie 2010, inculpatul Sechelariu Dumitru a oferit şi remis, prin intermediar, inculpatului Şutu Iuliean, suma de 77.400 de lei, în scopul cumpărării influenţei a doi denunţători, pentru ca aceştia din urmă să intervină pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău, membri ai completului de judecată învestit cu soluţionarea unui litigiu comercial în care era implicata SC Transport Public SA Bacău, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile firmei la care inculpatul Sechelariu Dumitru era acţionar. La acel moment, SC Transport Public SA Bacău se afla în negocieri cu un investitor deţinător al unui lanţ de supermarket-uri în legătură cu tranzacţionarea unui teren pentru care se plătise un avans, însă Primăria municipiului Bacău a contestat în instanţă dreptul de proprietate al societăţii asupra terenului.

În 17 februarie 2010, Iuliean Şutu a remis celor doi denunţători suma de 77.400 de lei în scopul menţionat anterior, potrivit DNA.

A doua zi, în 18 februarie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Şutu Iuliean pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 19 februarie 2010, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile, măsură care a fost ulterior prelungită de aceeaşi instanţă până la data de 18 aprilie 2010 inclusiv.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea sumei de 77.400 lei consemnată pe numele inculpatului Şutu Iuliean, sumă reprezentând produs infracţional ca urmare a comiterii infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici