Sechestru asigurător pe bunurile a trei persoane în dosarul permiselor de la Argeş

Procurorii DNA au instituit sechestru asigurător pe bunurile mai multor persoane arestate în dosarul permiselor de la Argeş, printre care se află şi adjunctul şefului Serviciului Permise, Vasile Voinea, au declarat, marţi, surse judiciare.

52 afișări
Imaginea articolului Sechestru asigurător pe bunurile a trei persoane în dosarul permiselor de la Argeş

Sechestru asigurător pe bunurile a trei persoane în dosarul permiselor de la Argeş

Printre persoanele în cazul cărora procurorii au instituit deja sechestru asigurător de mai află şi Eduard Constantin, zis "Bundy", precum şi Constantin Tincă, administratorul şcolii de şoferi Comef Auto Prompt SRL. Procurorii urmează să aplice aceeaşi măsură şi celorlalte persoane cercetate în scandalul permiselor auto de la Argeş, au precizat sursele citate.

Cele 20 de persoane implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş sunt cercetate în continuare în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 17 iulie, contestaţiile acestora la prelungirea măsurii preventive.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 10 iulie, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestării preventive în cazul celor 20 de persoane implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş, în schimbul unor sume importante de bani. Cei 20 au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iniţial, în acest caz au fost arestate, în 14 iunie, 17 persoane, majoritatea fiind funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Printre cei arestaţi se află şi şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

Magistraţii Curţi de Apel Bucureşti au apreciat că probele aduse de procurori - precum denunţurile, percheziţiile şi flagrantul din 12 iunie - relevă că sunt indicii suficiente pentru a dispune arestarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici