Secretara ITM Vaslui, în grevă la birou după ce şefii i-ar fi reproşat că a mers să cumpere un covrig

Secretara Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui se află de trei zile în grevă la birou, fără apă şi hrană, din cauza unor conflicte cu şefii instituţiei care i-au reproşat, potrivit acesteia, că în timpul programului a plecat de la serviciu pentru a-şi cumpăra un covrig.

973 afișări
Imaginea articolului Secretara ITM Vaslui, în grevă la birou după ce şefii i-ar fi reproşat că a mers să cumpere un covrig

Secretara ITM Vaslui, în grevă la birou după ce şefii i-ar fi reproşat că a mers să cumpere un covrig (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Secretara de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, Florina Râpan, a intrat în grevă la birou din cauza unor conflicte cu şefii instituţiei, ea având, în primele zile de protest, o pancartă atârnată de gât.

De asemenea, femeia a anunţat că a nu mai mănâncă şi nu mai bea la birou, după ce şefii săi direcţi i-au reproşat şi au ameninţat-o cu comisia de disciplină pe motiv că a plecat în timpul serviciului să îşi cumpere un covrig.

"Nu am plecat decât pentru cinci minute, pentru a-mi lua un covrig. Mi s-a reproşat că am lăsat uşa deschisă la birou şi că am plecat să-mi fac cumpărăturile în piaţă. Nici vorbă de aşa ceva, iar colegii mei ştiu bine acest lucru. Eu îndeplinesc de ani de zile atâtea funcţii, de secretar, casier, gestionar şi arhivar, dar nu am avut niciodată probleme de acest gen. De aceea, am hotărât să fiu în grevă, să nu mai consum apă sau hrană la serviciu şi nici măcar să nu mai merg la toaletă astfel încât să nu mi se mai facă scandal că părăsesc secretariatul", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX secretara ITM Vaslui, Florina Râpan.

De partea cealaltă, conducerea ITM Vaslui susţine că situaţia secretarei instituţiei va trebui analizată în cadrul unei comisii de disciplină.

"Cazul doamnei Florina Râpan este cunoscut la nivel central, de către inspectorul general de stat al Inspecţiei Muncii, care ne-a cerut să analizăm situaţia în cadrul comisiei de disciplină. Secretarei instituţiei i se reproşează faptul că a plecat în timpul serviciului şi a lăsat deschis biroul, într-un moment în care inspectorul şef adjunct avea nevoie de o informaţie. Până la urmă, în toate instituţiile salariaţii şi şefii se mai ciorovăiesc între ei", a precizat inspectorul şef al ITM Vaslui, Alexandru Lăluci.

Secretara ITM Vaslui a anunţat că nu va renunţa la grevă până când inspectorul general de stat al Inspecţiei Muncii nu-i va asculta nemulţumirile astfel încât să fie absolvită de acuzele care i se aduc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici