Secretari de stat absenţi de la CNSU, la alte evenimente în ţară, în străinătate sau în concediu

Secretarii de stat de la Educaţie şi Comunicaţii, care au lipsit de la şedinţa de vineri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, au participat la alte evenimente fie în ţară sau în străinătate, fie sunt în concediu, astfel desemnându-şi înlocuitori consilieri sau şefi de cabinet.

50 afișări
Imaginea articolului Secretari de stat absenţi de la CNSU, la alte evenimente în ţară, în străinătate sau în concediu

Secretari de stat absenţi de la CNSU, la alte evenimente în ţară, în străinătate sau în concediu (Imagine: Mediafax Foto)

Constantin Mitu, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a primit invitaţia pentru convocarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), joi, după ora 20.30, în condiţiile în care era plecat din Bucureşti. El a menţionat că nu avea cum să ajungă vineri la ora 9.00 la cât a fost programată şedinţa, însă, în locul său, este desemnat să participe la aceste şedinţe consilierul Mihai Scurtu.

"Pe lista cu membrii CNSU figurează ca supleant Mihai Scurtu, întrucât nu puteam ajunge l-am trimis pe el", a spus Mitu.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, de la şedinţa CNSU au lipsit secretari de stat, deoarece Marius Fecioru se află de joi la Luxemburg, iar celălalt secretar de stat, Costel Topcian, se află în concediu începând de joi.

La şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de vineri dimineaţă au lipsit secretari de stat din partea ministerelor care ar fi trebuit să ia parte la această întrunire, în locul lor fiind prezenţi consilieri şi şefi de cabinet, deşi ar fi trebuit să participe cel puţin un secretar de stat din partea fiecărei instituţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul MAI.

Conform Hotărârii de Guvern 1489/2004, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se constituie şi funcţioneaza sub conducerea Ministrului Administraţiei şi Internelor, dar sub coordonarea primului-ministru, fiind alcătuit din persoane cu putere de decizie, experţi şi specialişti desemnaţi de ministerele cu atribuţii complexe în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Comitetul naţional se compune din preşedinte - care este ministrul Administraţiei şi Internelor -, vicepreşedinte care este un secretar de stat din MAI, iar membrii sunt un secretar de stat de la fiecare minister sau un adjunct al conducătorului fiecărei instituţii publice centrale. De asemenea, din acesta mai fac parte consultanţi, câte unu sau doi experţi sau specialişti din fiecare minister şi instituţie publică centrală.

În Hotărârea de Guvern 1489/2004 este prevăzut faptul că ministerele şi instituţiile publice centrale reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă sunt:

Ministerul Administraţiei şi Internelor,

Ministerul Apărării Naţionale,

Ministerul Afacerilor Externe,

Ministerul Transporturilor,

Construcţiilor şi Turismului,

Ministerul Economiei şi Comerţului,

Ministerul Agriculturii,

Ministerul Mediului,

Ministerul Sănătăţii,

Ministerul Comunicaţiilor,

Ministerul Educaţiei,

Ministerul Finanţelor Publice,

Serviciul Român de Informaţii,

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale,

Serviciul de Protecţie şi Pază,

Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale,

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă,

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat,

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Agenţia Nucleară,

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare.

Nemulţumit de absenţa oficialilor, premierul Emi Boc a avertizat, vineri, la şedinţa CNSU că membrii Comitetului care nu se prezintă la şedinţe vor fi imediat demişi şi înlocuiţi din componenţa structurii, fără să fie acceptate scuze. Boc a subliniat că nu acceptă acte de indiscipină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici