Secretariatul General al Guvernului preia în coordonare AVAS, ANRM, ARIS

Secretariatul General al Guvernului va avea calitatea de ordonator principal de credite pentru întregul aparat de lucru al Executivului şi va prelua de la Cancelarie agenţii precum Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Agenţia Naţională de Resurse Minerale, Agenţia Română de Investiţii Străine.

66 afișări
Imaginea articolului Secretariatul General al Guvernului preia în coordonare AVAS, ANRM, ARIS

Secretariatul General al Guvernului preia în coordonare AVAS, ANRM, ARIS

La acestea se adaugă Inspectoratul de Stat în Construcţii, Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Agenţia Naţională Antidoping, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor.

Agenţiile vor fi coordonate de un secretar de stat din SGG desemnat prin decizie a premierului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Secretarul general al Guvernului va coordona Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională pentru Romi, Oficiul Român pentru Adopţii, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

"SGG va prelua şi unele activităţi din cadrul Cancelariei, precum gestionarea sistemului informatic, Centrul de Situaţii al Guvernului, derularea de programe şi proiecte cu finanţare europeană sau de la bugetul de stat, activitatea de comunicare la nivelul Guvernului, precum şi cele referitoare la relaţiile internaţionale, Înalţi Reprezentanţi şi protocol", au afirmat sursele.

Astfel, în cadrul SGG va funcţiona Departamentul de Comunicare al Guvernului, iar direcţiile, birourile şi compartimentele din structura Secretariatului vor deservi şi aparatul propriu de lucru al primului-ministru.

Aparatul propriu de lucru al primului-ministru va include cabinetul premierului, corpul secretarilor de stat şi consilierilor de stat, registratura primului-ministru. Personalului încadrat în aceste structuri nu i se vor aplica prevederile legii privind statutul funcţionarului public.

Personalul Cancelariei va fi preluat "potrivit pregătirii profesionale" în structurile din aparatul de lucru al Guvernului, care preiau atribuţii corespunzătoare celor din cadrul Cancelariei, în limita numărului de posturi aprobat pentru SGG şi cu încadrarea în structura organizatorică şi în statul de funcţii al acestuia.

"Personalului care nu se preia îi este aplicabilă legislaţia muncii în materia încetării raporturilor de muncă, respectiv de serviciu", au afirmat sursele citate.

Deciziile primului-ministru vor fi contrasemnate de secretarul general al Guvernului.

Secretariatul general al Guvernului va fi condus de un secretar general cu rang de ministru, ajutat de un secretar general adjunct cu rang de secretar de stat, precum şi de unul sau mai mulţi secretari de stat.

Ordonanţa de urgenţă prin care Cancelaria premierului este desfiinţată a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Citeşte şi

Guvernul a desfiinţat Cancelaria premierului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici