Secretarul de stat al DRP, Gheorghe Cârciu, a discutat cu românii din afara graniţelor ţării

  • "Este pentru prima dată când am reuşit să demarăm mai multe apeluri competitive de granturi în acelaşi timp cu scopul de a susţine direct asociaţiile şi organizaţiile româneşti din afara graniţelor", a transmis secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu.
  • Acesta a vorbit în cadrul video-conferinţei organizate astăzi, 27 septembrie, cu reprezentanţii mediului asociativ românesc care au aplicat pentru obţinerea de fonduri nerambursabile oferite de către DRP.
170 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat al DRP, Gheorghe Cârciu, a discutat cu românii din afara graniţelor ţării

Sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Prima parte a întrevederii online a cuprins întrebări şi răspunsuri punctuale din partea participanţilor în ceea ce priveşte documentaţia şi procesul de evaluare al celor două programe pe care DRP le derulează la acest moment, respectiv Susţinerea educaţiei în limba română şi Susţinerea mediului asociativ românesc. 

Cu peste 195 de cereri de finanţare primite, cumulat, pentru cele două programe de granturi, la acest moment, Departamentul pentru Românii de Pretudindeni îşi doreşte ca întregul proces de acordare a sprijinului financiar să fie unul cât mai eficient, motiv pentru care reprezentanţii DRP au reiterat importanţa unei comunicări constante dintre responsabilii de proiect din cadrul departamentului şi beneficiarii care aplică pentru obţinerea de sprijin financiar.

Cea de-a doua parte a sesiunii online a fost destinată comunităţii româneşti din Ucraina, parte din seria întâlnirilor săptămânale pe care DRP le organizează din luna februarie încoace.

Principalele teme de discuţie s-au axat pe întrebările venite din partea asociaţiilor românilor din Ucraina care vor sprijini DRP în procesul de colectare a documentaţiei necesare plăţii burselor de studiu destinate elevilor etnici români înscrişi în clasele I-IV în şcolile cu predare în limba română ca limbă maternă sau cu predarea unor materii în limba română pentru anul şcolar 2021-2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici