Secretarul general al CJ Hunedoara, dus la DNA Alba Iulia pentru audieri

Secretarul general al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel, a fost dus, marţi după-amiază, la sediul DNA Alba pentru a fi audiat în dosarul de corupţie în care a fost ridicată şi dusă la audieri şi directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, potrivit unor surse judiciare.

135 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al CJ Hunedoara, dus la DNA Alba Iulia pentru audieri

Secretarul general al CJ Hunedoara, dus la DNA Alba Iulia pentru audieri (Imagine:Shutterstock)

Secretarul general al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Dan Daniel, a fost dus, marţi după-amiază, la DNA Alba, pentru audieri, după ce în cursul dimineţii procurorii DNA au sigilat biroul acestuia şi au făcut percheziţii la sediul CJ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse judiciare spun că în acelaşi dosar ar mai fi vizate şefa Serviciului Corpului de Control al CJ, Dana Gîrjob, şi şefa Biroului Administraţie Publică Locală, Mihaela Ştefan, în birourile cărora au fost făcute, de asemenea, percheziţii.

Marţi dimineaţă, procurorii DNA au făcut percheziţii la şapte adrese din judeţul Hunedoara, între care sediul Consiliului Judeţean Hunedoara şi cel al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX că anchetatorii suspectează comiterea unor fapte de corupţie la organizarea concursului pentru postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, instituţie aflată în subordinea CJ.

În urma percheziţiilor, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, a fost ridicată de procurori şi dusă la DNA Alba pentru audieri.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC, Ionela Lazăr, a declarat că procurorii DNA au sigilat, la prima oră, biroul directorului general, până la sosirea acestuia.

Întrebată dacă percheziţiile au fost făcute într-un dosar privind organizarea funcţiei de director general al DGASPC, Ionela Lazăr a spus că acel concurs a fost organizat la Bucureşti şi că nu are cunoştinţă despre motivul percheziţiilor.

Monica Georgescu a exercitat, cu caracter temporar, funcţia de director general al DGASPC Hunedoara din 1 ianuarie 2014. În 17 iulie 2014, a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcţii, concurs câştigat de Monica Georgescu.

Consiliul Judeţean Hunedoara este condus interimar de vicepreşedintele CJ Dorin Gligor, după ce fostului preşedinte al instituţiei, Mircea Moloţ, i-a încetat mandatul, în condiţiile în care instanţa supremă a decis că se afla în incompatibilitate.

Mircea Moloţ a fost reţinut de procurorii DNA în decembrie 2014, iar în prezent este în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi alţi doi oameni de afaceri, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici