Secţia pentru judecători a CSM a cerut anularea alegerilor pentru conducerea Consiliului. Cererea a fost respinsă

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a cerut, vineri seară, anularea alegerilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al CSM, solicitarea fiind respinsă de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

993 afișări
Imaginea articolului Secţia pentru judecători a CSM a cerut anularea alegerilor pentru conducerea Consiliului. Cererea a fost respinsă

Secţia pentru judecători a CSM a cerut anularea alegerilor pentru conducerea Consiliului. Cererea a fost respinsă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Cererea a fost respinsă cu 11 voturi "împotrivă" şi şapte "pentru".

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a anunţat că s-a solicitat revocarea hotărârii prin care a fost învestită Oana Schmidt Hăineală ca şef al Consiliului.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a afirmat că este evident un blocaj instituţional, motiv pentru care trebuie reluată întreaga procedură.

În acest context, judecătorul Cristi Dănileţ a anunţat, vineri seară, că îşi depune candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, pentru a fi eliminat astfel blocajul survenit după ce s-a cerut anularea alegerilor pentru conducerea Consiliului.

Dănileţ a declarat că îşi asumă proiectul Oanei Schmidt Hăineală - actuala ocupantă a funcţiei.

Anterior, procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă, în şedinţa de vineri a Plenului CSM, preşedinte al Consiliului, după care candidatura judecătoarei Alina Ghica pentru funcţia de vicepreşedinte nu a întrunit numărul de voturi minim necesar, respectiv zece, pentru a fi aleasă.

Hăineală a fost aleasă cu zece voturi, în timp ce contracandidatul ei, judecătorul Mircea Aron, a fost votat de opt membri CSM.

Judecătoarea Alina Ghica şi-a anunţat vineri candidatura la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, la scurt timp după alegerea procurorului Ona Schmidt Hăineală ca preşedinte al CSM.

Imediat după ce Alina Ghica şi-a anunţat candidatura, judecătorul Horaţius Dumbravă s-a ridicat şi a spus că părăseşte sala, pentru că este inacceptabil ca un proiect de management să fie depus cu 40 minute înainte de prezentare. Dumbravă a fost urmat de de alţi trei membri ai CSM, respectiv Adrian Neacșu, Alexandru Şerban şi Marius Tudose.

Cei patru membri ai CSM au lipsit din sala de şedinţe atât la audierea Alinei Ghica, cât şi la momentul votului pentru funcţia de vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici