Secţii de vot suplimentare, în Ştefăneşti şi Vidra

Ministerul Internelor anunţă că au fost aprobate câte două secţii de vot suplimentare în localităţile ilfovene Ştefăneşti şi Vidra şi că este în curs de aprobare suplimentarea cu o secţie în localitatea Ştefăneşti din judeţul Argeş, pentru turul doi al alegerilor locale, care va avea loc duminică.

17 afișări
Imaginea articolului Secţii de vot suplimentare, în Ştefăneşti şi Vidra

Secţii suplimentare de votare, în Ştefăneşti şi Vidra (Imagine: arhivă Mediafax Foto)

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a dispus, luni, o serie de măsuri speciale pentru desfăşurarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, care va avea loc duminică, în urma unei şedinţe la care a participat conducerea instituţiei dar şi şefii inspectoratelor generale ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

''Din punct de vedere administrativ, va fi realizată de către prefecţi o evaluare a secţiilor de votare unde se estimează competiţii electorale intense şi în care există posibilitatea ca procesul de vot să fie perturbat, această situaţie urmând să fie comunicată, până joi, forţelor de ordine şi siguranţă publică. Totodată, se vor organiza secţiile de votare suplimentare'', menţionează un comunicat al MIRA.

Ministerul precizează că au fost aprobate câte două secţii suplimentare în judeţul Ilfov, la Ştefăneşti şi la Vidra, şi se află în procedură de aprobare suplimentarea cu o secţie de votare în localitatea Ştefăneşti din judeţul Argeş.

De asemenea, MIRA a dispus luarea unor măsuri organizatorice suplimentare la secţiile de votare unde figurează un număr mai mare de o mie de alegători.

Din punct de vedere al măsurilor de ordine şi siguranţă publică, ministrul Cristian David a solicitat Jandarmeriei şi Poliţiei ca la secţiile de votare unde există riscul să apară blocaje sau aglomerări să fie realizate culoare delimitate pentru asigurarea ordinii pentru cei care îşi vor exercita dreptul la vot.

''Pentru fiecare dintre aceste secţii, vor trebui realizate planuri pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice'', arată MIRA.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative a cerut în mod deosebit Poliţiei organizarea unui dispozitiv care să-i ofere capacitatea de reacţie şi verificare rapidă a semnalărilor de fraude în procesul electoral.

Aceste solicitări vor fi comunicate, marţi, prefecţilor, urmând ca măsurile identificate de către aceştia, împreună cu autorităţile locale, să fie analizate într-o videoconferinţă care va avea loc joi şi la care vor participa, alături de prefecţi, şi şefii inspectoratelor judeţene de poliţie şi jandarmerie.

Tot luni, şeful Executivului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că a avut o discuţie cu ministrul Internelor, Cristian David, căruia i-a cerut să ia măsuri mai drastice pentru ca ordinea publică să fie respectată, iar campania să se desfăşoare normal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici