Secţiile de votare din judeţele Moldovei, deschise fără incidente

Cele 4.742 de secţii de votare, din care 729 de secţii speciale, din cele opt judeţe ale Moldovei au fost deshise, duminică, fără să fie semnalate incidente, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale fiind aşteptaţi aproximativ patru milioane de alegători.

88 afișări
Imaginea articolului Secţiile de votare din judeţele Moldovei, deschise fără incidente

Secţiile de votare din judeţele Moldovei, deschise fără incidente (Imagine: Mediafax Foto)

În judeţul Neamţ, pentru cele 474.034 de persoane cu drept de vot au fost organizate 565 de secţii de votare, din care 90 de secţii de votare speciale.

În Neamţ sunt 565 de secţii de votare, dintre care 77 municipiul Piatra Neamţ, 44 în municipiul Roman, 13 în oraşul Târgu Neamţ, 11 în oraşul Bicaz şi 6 în oraşul Roznov. Faţă de alte alegeri, în judeţ s-au mai înfiinţat alte 90 de secţii de votare speciale, care vor fi dotate cu camere de supraveghere. În fiecare localitate din judeţ există câte o secţie de votare specială, iar în oraşe şi municipii şi unele comune mai mari câte două astfel de secţii de votare, în Piatra Neamţ, Roman, Bicaz, Târgu Neamţ, Alexandru cel Bun, Ceahlău şi Ruginoasa.

Preşedintele BEJ Neamţ, Iulian Mitrofan, a declarat că secţiile de votare din judeţ s-au deschis fără să fie semnalate probleme.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale prezenţa la vot în judeţul Neamţ a fost de 52,01%, la urne prezentându-se 246.133 alegători. Dintre aceştia, 16.217 au votat la secţiile speciale, în alte localităţi decât cele de domiciliu.

În judeţul Iaşi, un număr de 675.365 de alegători sunt aşteptaţi la vot duminică la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

În judeţ sunt organizate 828 de secţii de votare, din care 113 secţii speciale, fiind organizate câte o secţie specială în fiecare localitate din judeţ, iar în municipiul Iaşi fiind amenajate 16 secţii speciale, majoritatea în campusurile studenţeşti din zona Tudor Vladimirescu şi Copou. Din cele 828 de secţii din judeţ, 252 sunt deschise în municipiul Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Iaşi, Marian Grigoraş a declarat că până la ora 7.00 nu a fost semnalată nicio problemă la secţiile de votare din judeţ.

În judeţul Iaşi, prezenţa la urne a fost în primul tur de scrutin de 52,61 la sută.

La Bacău, sunt aşteptate la urne 601.920 de persoane cu drept de vot. În judeţ au fost amenajate 692 de secţii de votare, din care 93 de secţii sunt secţii speciale, pentru persoanele aflate în tranzit sau care nu au domiciliu in judeţul Bacău.

În judeţul Botoşani, au fost înfiinţate 497 de secţii de votare, din care 419 secţii stabilite prin ordin al prefectului, restul de 78 de secţii fiind speciale. În listele electorale permanente sunt înscrişi 367.820 de botoşăneni cu drept de vot.

În acest judeţ, secţiile de votare au fost deschise fără să fie semnalete incidente, a declarat Costel Lupaşcu, membru al BEJ Botoşani, care a precizat că singurele probleme sunt legate de cereri pentru urna mobilă în două localităţi, acestea fiind depuse prea târziu.

În judeţul Suceava, în listele electorale permanente sunt înscrişi 570.352 alegători, pentru care sunt organizate 538 de secţii de votare delimitate prin dispoziţia primarilor şi 116 secţii de votare speciale. Dintre cele 116 secţii de votare speciale din judeţ, trei funcţionează în municipiul Suceava şi câte una în fiecare dintre celelalte 113 de oraşe şi comune. La aceste secţii de votare vor vota numai alegătorii care în ziua votării se află în altă localitate decât cea de domiciliu.

Preşedintele BEJ Suceava, Ştefania Fulga, a declarat, duminică dimineaţă, că nu au fost semnalate probleme la deschiderea secţiilor de votare. Ea a menţionat că au fost verificate în special secţiile de votare unde s-au înregistrat incidente în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

În primul tur de scrutin prezenţa la vot în judeţul Suceava a fost de 53,23%, iar un număr de 17.991 persoane au votat în secţiile speciale.

În judeţul Vrancea, 319.793 de persoane sunt aşteptate, duminică, la urne, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale fiind organizate 430 de secţii de votare, dintre care 77 sunt secţii de votare speciale.

Din cei 319.453 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente din judeţul Vrancea, în primul tur de scrutin s-au prezentat la urne 172.231 de persoane, reprezentând 53,91 la sută. Un număr de 13.509 persoane au votat la secţiile special amenajate din judeţul Vrancea.

În judeţul Galaţi, pentru alegerea preşedintelui au fost organizate 499 de secţii de votare, 66 dintre acestea fiind secţii speciale. Numărul total al alegătorilor din acest judeţ înscrişi pe listele de votare este de 524.155.

Procesul de vot în judeţul Galaţi a început fără incidente, la ora 7.00, a declarat preşedintele BEJ Galaţi, Rodica Miron.

Prezenţa la urne la primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost, în judeţul Galaţi, de 53,34%.

În judeţul Vaslui, 367.535 de persoane sunt înscrise în listele electorale permanente şi sunt aşteptate la vot la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.În acest judeţ sunt organizate 577 secţii de votare, din care 86 sunt speciale, câte una pentru fiecare comună sau oraş.

În judeţul Vaslui, în primul tur al alegerilor preşedinţiale s-au prezentat la urne 181.922 de alegători dintr-un total de 367.295 înscrişi în listele permanente, ceea ce reprezintă o prezenţă la vot de 49,53%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici