Sectorul 1 vrea în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor

  • Consiliul Local Sector 1 a aprobat un proiect de hotărâre prin care solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru participarea Sectorului 1, alături de celelalte sectoare, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).
  • Participarea în ADI ar avea ca scop gestionarea integrată a deşeurilor în Capitală.
279 afișări
Imaginea articolului Sectorul 1 vrea în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor

Sectorul 1 vrea în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 1, adoptarea proiectului creează premisele constituirii unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară având ca scop gestiunea integrată a deşeurilor municipale din Bucureşti, precum şi accesării de fonduri structurale prin programele specifice gestiunii deşeurilor.

Câteva dintre obiectivele înfiinţării Asociaţiei sunt: crearea cadrului necesar pentru gestionarea deşeurilor de pe raza Municipiului Bucureşti, realizarea investiţiilor pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi pentru sortarea deşeurilor, realizarea unei instalaţii de tratatre mecano-biologică a deşeurilor şi de recuperare materială, instalaţii pentru compostarea biodeşeurilor generate în Municipiul Bucureşti, instalaţie pentru gestionarea deşeurilor de construcţii şi demolări din Capitală.

Înaintea şedinţei Consiliului Local, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a întâlnit cu ministrul Mediului, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Mediu, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Prefectul Municipiului Bucureşti, Primarul General al Municipiului Bucureşti şi cu primarii de sector din Capitală pentru a rezolva situaţia critică a deşeurilor.

Am convenit să înfiinţăm cât mai repede Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Bucureşti. În cadrul asociaţei, ne propunem demararea de urgenţă a proiectelor de înfiinţare a unui nou depozit ecologic pentru deşeuri nepericuloase ce va deservi Bucureştiul, precum şi a unor staţii de tratare a deşeurilor", a declarat Clotilde Armand.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a explicat că discuţiile din şedinţa de lucru au fost axate pe două subiecte.

„În primul rând pentru a accesa bani europeni trebuie să facem un ADI, o Asociaţie de Dezvoltare Intracomunitară. Am agreat lucrul acesta de mai mult timp. Suntem în procedură, în sensul că cinci sectoare au dat nişte hotărâri de consiliu preliminare. Am agreat că Sectorul 1 să dea săptămâna aceasta hotărâre, iar Consiliul General va da hotărârea în şedinţa pe care o s-o avem pe 19 iulie, lunea viitoare, urmând ca după aceea sectoarele să dea din nou o hotărâre de consiliu. Din păcate, aceasta este procedura prevăzută de Codul Administrativ. Deci, în luna august vom avea un ADI prin care şi Primăria Generală şi primăriile de sector vor putea să acceseze bani europeni pentru deşeuri", a precizat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici