Sectorul 2 are de recuperat peste 6,3 milioane de lei de la municipalitate, pentru pasajul Pipera-Tunari

Primăria Sectorului 2 va recupera peste 6,3 milioane de lei de la Primăria Capitalei, după ce a câştigat în instanţă procesul intentat municipalităţii, banii reprezentând o datorie neachitată de la construcţia pasajului Pipera - Tunari.

123 afișări
Imaginea articolului Sectorul 2 are de recuperat peste 6,3 milioane de lei de la municipalitate, pentru pasajul Pipera-Tunari

Sectorul 2 are de recuperat peste 6,3 milioane de lei de la municipalitate, pentru pasajul Pipera-Tunari (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de miercuri al Primăriei Sectorului 2, administraţia locală va recupera de la Primăria Capitalei 6.319.785,49 de lei, reprezentând contribuţia municipalităţii pentru plata lucrărilor de construire a pasajului Pipera - Tunari.

Pasajul a fost finalizat în 2009 cu fonduri europene, într-un proiect în care au fost parteneri Primăria Sectorului 2, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Primăria Voluntari, Consiliul Judeţean Ilfov şi Primăria Municipiului Bucureşti, arată sursa citată.

"La finalizarea lucrărilor, Primăria Municipiului Bucureşti a refuzat timp de doi ani să-şi achite contribuţia asumată contractual, motiv pentru care administraţia publică locală a sectorului 2 a fost nevoită să plătească şi partea acesteia, după care a acţionat-o în instanţă pentru recuperarea banilor", se mai arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice a Sectorului 2, în 26 noiembrie, procesul pentru recuperarea banilor a fost câştigat de Primăria Sectorului 2.

În cazul în care Primăria Municipiului Bucureşti, prin primarul general, nu se va conforma hotărârii judecătoreşti, se va iniţia procedura de execuţie silită prin intermediul unui executor judecătoresc, mai precizează sursa citată.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 mai precizează că banii care vor fi recuperaţi vor fi utilizaţi pentru reabilitarea termică a 20 de blocuri.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici