Securitatea din regiunea Mării Negre, discutată cu senatorii americani

Premierul Nicolae Ciucă a avut marţi discuţii cu o delegaţie a Congresului SUA despre securitatea din regiunea Mării Negre.

165 afișări
Imaginea articolului Securitatea din regiunea Mării Negre, discutată cu senatorii americani

Securitatea din regiunea Mării Negre, discutată cu senatorii americani

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Congresului American, formată din senatorii Richard Durbin şi Jeanne Shaheen.

În cadrul dialogului, a fost analizată situaţia securităţii din regiunea Mării Negre, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

„Cu acest prilej, premierul a transmis mulţumirile Guvernului pentru garanţiile de securitate oferite prin prezenţa trupelor SUA în România, prezentând, totodată, eforturile ţării noastre pentru sprijinirea Ucrainei şi a poporului ucrainean. În privinţa situaţiei din Republica Moldova, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a atras atenţia asupra nevoii consolidării suportului oferit în această perioadă. Totodată, a fost subliniată necesitatea de a acorda mai multă atenţie pentru securitatea şi stabilitatea în Balcani”, se arată în comunicat.

Senatorii americani, care au s-au întâlnit cu trupele SUA dislocate la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, au apreciat colaborarea cu militarii români şi interoperabilitatea dovedită de aceştia.

În privinţa utilizării energiei nucleare ca energie curată şi implicării în proiectul SMR-urilor, oaspeţii americani au salutat leadeship-ul României, care poate genera un exemplu în raport cu alte state europene, a mai transmis Guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
premier,
senatori,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici