Şedinţa de guvern a fost amânată

Şedinţa de guvern, care urma să aibă loc luni şi în timpul căreia urma să se adopte ordonanţa de urgenţă privind plafoanele bugetare, a fost amânată pentru marţi, la ora 14.00, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

1448 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de guvern a fost amânată

Şedinţa de guvern a fost amânată

Şedinţa de guvern programată pentru luni, în care urma să se adopte ordonanţa de urgenţă privind plafoanele bugetare, a fost amânată păentru marţi.

”Ne trebuia avizul de la CES (Consiliul Economic şi Social - n.r.), dar cum CES-ul nu s-a întrunit, am amânat şedinţa pentru marţi, la ora 14.00”, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Slobozia, că dacă guvernul va adopta ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea plafoanelor bugetare, va fi aprobat bugetul, care va fi retrimis pentru promulgare.

”Îl vom retrimite (bugetul - n.r.) la Cotroceni acestui domn, dacă-l găsim acolo, să-l semneze şi să-l promulge, să se publice, pentru ca milioane de copii să beneficieze de alocaţii, programele de investiţii să înceapă să se deruleze în forţă, programele pe sănătate, unde s-au alocat sume uriaşe, să înceapă să se deruleze, pentru beneficiul românilor. Dacă guvernul nu adoptă ordonanţă, atunci o să se întârzie. Dar eu sper ca guvernul să-şi dorească să aibă bugetul cât mai repede în vigoare să se implementeze. (...) Dacă este şedinţă luni, sigur va fi pe ordinea de zi, că ăsta (OUG pe plafoane-n.r.) poate unicul motiv”, a afirmat Dragnea.

Duminică, liderul PSD a afirmat că plenul reunit al Parlamentului poate avea loc miercuri.

Judecătorii CCR au motivat, după admiterea sesizării pe plafoanele bugetare, că nu a fost respectat parcursul legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici