Sediul PRM, evacuat cu scandal

Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început, marţi dimineaţă, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, la acţiune participând şi poliţişti care încearcă să-i scoată din imobil pe membrii partidului, dar şi pe ziarişti.

245 afișări
Imaginea articolului Sediul PRM, evacuat cu scandal

Sediul PRM, evacuat cu scandal (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Executorul judecătoresc a sosit, marţi dimineaţă, însoţit de poliţişti la imobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenţi aproximativ 20 de membri PRM, în frunte cu Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu.

Şomăldoc le-a cerut celor prezenţi să părăsească sediul. În replică, Vadim Tudor i-a cerut acesteia să nu antreneze poliţia şi jandarmeria într-o "acţiune ilegală".

El a ameninţat-o că o va da în judecată. Atât Vadim Tudor, cât şi avocatul PRM au susţinut că nu există o hotărâre judecătorească definitivă în baza căreia executorul să poată face evacuarea.

Liderul PRM i-a adresat chiar injurii executorului judecătoresc.

În cele din urmă, Paula Daniela Şomăldoc le-a cerut poliţiştilor să fie legitimaţi toţi ziariştii şi să fie scoşi din sală, ceea ce a determinat protestul liderului PRM.

"Sunt demnitar european, arestaţi-mă pe mine!", a spus liderul PRM.

Vadim Tudor a precizat că în imobil funcţionează alte două entităţi care nu sunt vizate de evacuare, respectiv ziarul "Tricolorul" şi biroul său de europarlamentar. El a menţionat că există trei procese pe rol şi nicio hotărâre judecătorească definitivă.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de evacuare este în curs de desfăşurare, executorul judecătoresc şi reprezentanţii PRM discutând în contradictoriu pe tema legalităţii demersului.

Executorul judecătoresc Lucian Ezer, împreună cu avocatul Marin Petre, care îl reprezintă pe Nicolae Caranfil, cel care a revendicat imobilul, s-au prezentat, pe 26 noiembrie 2010, la sediul PRM, însoţiţi de poliţişti, pentru a pune în aplicare acţiunea de evacuare a PRM din sediul din strada Emile Zola.

Discuţiile cu liderul PRM au fost purtate în biroul acestuia, timp în care Vadim Tudor a strigat de mai multe ori că i se violează biroul şi i-a calificat pe Ezer şi pe Marin Petre drept mafioţi.

Evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola a fost amânată, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, executorul judecătoresc şi avocatul celui care revendică imobilul încheind un proces-verbal în acest sens.

PRM anunţa că va depune plângeri penale împotriva executorului judecătoresc Lucian Ezer, a şefului Secţiei 1 Poliţie şi a avocatului Marin Petre, pentru încercarea de a evacua partidul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici