Şefa Serviciului de Achiziţii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia, cercetată sub control judiciar

Şefa Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Elena Faur, va fi cercetată sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins, miercuri, cererea procurorilor anticorupţie de arestare a ei.

331 afișări
Imaginea articolului Şefa Serviciului de Achiziţii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia, cercetată sub control judiciar

Şefa Serviciului de Achiziţii de la Spitalul Obregia, cercetată sub control judiciar

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au reţinut-o, luni, pe Elena Faur, pentru că ar fi prejudiciat statul cu aproape trei milioane de lei. Anchetatorii au cerut instanţei arestarea şefei de la Achiziţii din Spitalul Obregia. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis, însă, că nu sunt suficiente motive pentru ca aceasta să fie încarcerată, motiv pentru care a fost plasată sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Conform anchetatorilor, în perioada octombrie 2012 – decembrie 2016, în calitate de şef al Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Elena Faur, ar fi încălcat legea.

Mai exact, Elena Faur a atribuit contracte de achiziţie privind lucrări sau produse doar unor societăţi „agreate”, deşi preţurile practicate de acestea erau mult mai mari decât cele practicate de alţi operatori economici. În urma comparării preţurilor, procurorii au ajuns la concluzia că produsele care au fost comercializate către spital au fost supraevaluate cu până la 1.100%.

„Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu de 2.994.608,69 lei, ce constituie totodată un folos necuvenit pentru firmele beneficiare al contractelor. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane”, potrivit DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici