Şefi din structurile centrale ofereau protecţie angajaţilor de la Vama Moraviţa în schimbul unor bani

Şefi din structurile centrale ofereau protecţie vameşilor şi poliţiştilor de frontieră de la Vama Moraviţa în schimbul unor sume din mita luată de la traficanţii de ţigări, potrivit discuţiilor dintre unii angajaţi, surprinse de aparatura de înregistrare.

96 afișări
Imaginea articolului Şefi din structurile centrale ofereau protecţie angajaţilor de la Vama Moraviţa în schimbul unor bani

Şefi din structurile centrale ofereau protecţie angajaţilor de la Vama Moraviţa în schimbul unor bani (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie arată, într-un referat cu propunerea de arestare a unui lot de la Vama Moraviţa, că personalul şi şefii PTF erau protejaţi de către alţi şefi ierarhici, "ajungându-se până la nivelul structurilor centrale".

"Gravitatea acestui cadru infracţional este accentuată şi de numeroasele referiri, rezultate din convorbirile ambientale aflate la dosar, ale membrilor grupării criminale la perioada anterioară declanşării cercetărilor în acest dosar, când, aşa cum au evocat interlocutorii, se obţineau din această activitate infracţională sume de bani de ordinul zecilor de mii şi chiar sutelor de mii de euro pe fiecare tură de serviciu, precum şi invocarea unei «protecţii» din partea şefilor ierarhici, până la nivelul structurilor centrale, obţinută în schimbul remiterii unei părţi din acele foloase", arată anchetatorii anticorupţie în documentul citat.

Direcţia Naţională Anticorupţie a reţinut, în total, 97 de persoane implicate în fapte de corupţie la vămile din vestul ţării.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au arestat, începând de miercuri seară, 86 de vameşi şi poliţişti de frontieră implicaţi în fapte de corupţie la vămile din vestul ţării, magistraţii urmând să se pronunţe, joi, şi în cazul altor şapte persoane reţinute de procurori.

Totodată, instanţa a dispus, pentru patru dintre cei 97 reţinuţi, lăsarea în libertate cu interdicţie de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici