Şeful Adminsitraţiei Cernăuţi: Am transmis la timp informaţiile legate de inundaţii

Şeful Adminsitraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Vladimir Kuliş, a declarat, marţi, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, că a dispus "de unele informaţii" legate de posibile inundaţii de-alungul Prutului şi le-a transmis şi Guvernului României "la timp".

215 afișări
Imaginea articolului Şeful Adminsitraţiei Cernăuţi: Am transmis la timp informaţiile legate de inundaţii

Şeful Adminsitraţiei Cernăuţi: Am transmis la timp informaţiile legate de inundaţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Am dispus de unele informaţii că va fi o asemenea urgie, dar nu într-o asemenea amploare. Le-am transmis şi structurilor aferente din Guvernul României, care au şi mulţumit că le-am dat la timp", a declarat Vladimir Kuliş.

Kuliş a precizat că în Ucraina au fost distruse în urma inundaţiilor poduri şi sute de kilometri de drumuri, iar peste 10.000 de case sunt sub ape. El a precizat că un baraj s-a rupt, dar numai un oraş avut de suferit.

El a precizat că asemenea inundaţii nu au mai avut loc în Ucraina de o sută de ani şi că în trei zile, au căzut ploi "cât pentru un an".

"Intenţionez să-i cer convocarea Consiliului euroregiunii Prutul de Sus pentru a solicita fonduri de urgenţă Comisiei Europene, prin programul de cooperare transfrontalieră pentru infrastructură", a spus Flutur, înainte de întâlnire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici