Şeful DIICOT: 6 din cei 15 reţinuţi sunt autori ai furtului de arme

Şase din cele 15 persoane reţinute în cazul Ciorogârla sunt autori la comiterea furtului, probele corespund profilului genetic, iar membrii grupului infracţional, cu predispoziţie spre violenţe, pregăteau, luni, un transport de heroină având ca destinaţie probabilă Olanda, a declarat şeful Direcţiei de Investigare a Crimei Organizate şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru.

21 afișări
Imaginea articolului Şeful DIICOT: 6 din cei 15 reţinuţi sunt autori ai furtului de arme

Şeful DIICOT: 6 din cei 15 reţinuţi sunt autori ai furtului de arme (Imagine: Laszlo Mihaly/MediafaxFoto)

Olaru a declarat că ancheta în acest caz vizează activitatea unui grup infracţional format din persoane cu predispoziţie spre infracţiuni comise cu violenţă, unele fiind în curs de verificări pentru implicare în infracţiuni de omor.

Grupul infracţional a fost implicat atât în trafic de droguri de mare risc, cât şi în traficul de armament, a spus Codruţ Olaru.

Referitor la traficul de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri, o parte din membrii grupului au organizat, finanţat şi realizat tranzitul a unei importante cantităţi de droguri, fiind capturate 124 de kilograme de heroină în valoare de peste şapte milioane de euro.

"În cursul acestei zile, grupul pregătea şi era în faza de finalizare a unui transport de heroină cu destinaţie finală, probabil, Olanda", a declarat Olaru.

Referitor la traficul de armanent, în baza probelor ştiinţifice, s-a constatat că şase din cei 15 reţinuţi sunt autori la furtul comis în ianuarie din depozitul de la Ciorogârla, probele corespunzând profilului genetic. În acest sens, Olaru a subliniat că există dovezi de la faţa locului, precum şi armele confiscate şi recuperate.

Întrebat care este raportul de probabilitate la comparaţia urmei ADN găsite pe arme în comparaţie cu unele din cele şase persoane acuzate direct de furt, Olaru a precizat că nu poate spune exact care este raportul, dar a arătat că şansele ca cei reţinuţi de procurorii DIICOT să fie autorii furtului sunt de 99,99%.

Potrivit şefului DIICOT, au fost recuperate 35 de arme de foc care provin din lotul de la Ciorogârla, dar au mai fost confiscate şi alte trei arme şi muniţie care provin din alte modalităţi de procurare.

Olaru a precizat că ancheta procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor de la Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate a durat aproximativ patru luni, la aceasta lucrând doi procurori DIICOT şi cinci ofiţeri din cadrul Poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici