Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, cercetat pentru că ar fi folosit acte false la angajare, a fost reţinut

Şeful DRDP Craiova, cercetat pentru că ar fi folosit acte false la angajare, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorii propun arestarea preventivă a acestuia, a anunţat sâmbătă Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

244 afișări
Imaginea articolului Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, cercetat pentru că ar fi folosit acte false la angajare, a fost reţinut

Şeful DRDP Craiova, cercetat pentru că ar fi folosit acte false la angajare, a fost reţinut

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii continue de înşelăciune.

Conform documentului citat, în perioada mai 2014 şi până în prezent, acesta ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiţionale din 2014 până în 2021.

Inculpatul este acuzat că ar fi depus la dosarul de angajare o diplomă de licenţă obţinută fraudulos, desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în 16 martie 2016, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale.

Procurorii susţin că inculpatul a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării la diferite instituţii şi după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în legătură cu valabilitatea acestora.

„Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcţii publice importante (director regional în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcţii în virtutea cărora a avut acces la informaţii de importanţă strategică, gestionarea bugetelor privind construcţia şi modernizarea drumurilor naţionale, derularea şi atribuirea contractelor de achiziţie publică şi de modernizare a reţelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreţinere şi pază a acestora”, se arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat, „reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept”, se ridică la 985.625 de lei.

Conform comunicatului, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorul de caz a propus Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti arestarea preventivă a acestuia.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că în acest caz este vizat şeful DRDP Craiova, Bogdan Bratu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici