Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, destituit pentru implicarea instituţiei în campania electorală

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Cristian Cuciureanu, a fost înlocuit din funcţie, luni, după ce PSD a sesizat Ministerul Educaţiei că microbuze şcolare sunt folosite în campania electorală a PDL.

561 afișări
Imaginea articolului Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, destituit pentru implicarea instituţiei în campania electorală

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, destituit pentru implicarea instituţiei în campania electorală ((Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a făcut de mai multe ori apel la funcţionarii publici să nu se implice în campania electorală în timpul serviciului şi să nu folosească bunurile instituţiilor publice în campania electorală.

El a arătat că, din păcate, a constatat că în campania electorală a PDL sunt folosite microbuze şcolare şi a prezentat un film în care apărea un astfel de microbuz, în comuna Bilca, pe care erau lipite afişe ale candidaţilor PDL la funcţia de preşedinte al CJ Suceava şi la funcţia de primar din comună.

Nechifor le-a cerut directorului şcolii din Bilca şi inspectorului şcolar general al judeţului, Cristian Cuciureanu, care este şi candidat PDL pentru funcţia de consilier, să demisioneze din funcţie pentru că au implicat şcoala în campania electorală, iar în caz contrar a anunţat că va cere ministrului Educaţiei să adopte măsurile necesare.

"Orice funcţionar public care nu respectă legislaţia va pleca din funcţie", a spus Nechifor.

Ulterior, liderul PSD Suceava a anunţat că şeful ISJ Suceava, Cristian Cuciureanu, a fost demis din funcţie prin ordinul 4.190 din 28 mai 2012 al ministrului Educaţiei, pentru implicarea ISJ Suceava în campania electorală.

În locul său a fost numit Gheorghe Lazăr, profesor de matematică la Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului, membru PSD.

Lazăr a candidat în 2004 şi 2008 pentru funcţia de primar în Gura Humorului din partea PSD.

Cuciureanu a fost numit inspector şcolar general în 7 martie 2012, în ziua în care şeful ISJ Petru Carcalete a demisionat din PDL şi s-a înscris în PNL.

Contactat de MEDIAFAX, Cristian Cuciureanu a spus că va oferi un punct de vedere în cursul acestei zile.

Cătălin Nechifor a mai arătat în conferinţa de presă de luni că afişe ale candidatului PDL la funcţia de preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au fost lipite şi pe utilajele cu care se modernizează acum drumul judeţean Hârtop-Liteni.

"E un drum pentru care Gheorghe Flutur nu şi-a arătat interesul patru ani, iar acum se fac lucrări de pospăială, de campanie electorală şi e o cheltuială inutilă. Aceste lucrări vor trebui refăcute complet", a mai spus Nechifor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici