Şeful Inspectoratului Şcolar Vrancea a accidentat cu maşina o elevă, pe o trecere de pietoni

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Vrancea, Iordache Bostan, este cercetat de poliţişti după ce a accidentat cu maşina o elevă de 17 ani, pe o trecere de pietoni din Focşani, Bostan fiind acuzat şi că nu a anunţat Poliţia despre producerea accidentului şi a plecat de la locul faptei.

3 afișări

Incidentul a avut loc luni, pe trecerea de pietoni din faţa Spitalului Judeţean din Focşani, şeful ISJ Vrancea susţinând că doar a lovit-o uşor pe tânără, cu o oglindă laterală a maşinii.

Iordache Bostan a declarat, marţi, că, din punctul său de vedere, nu a avut loc nici un accident deoarece eleva, Elena Năstase, nu a păţit nimic şi a fost acroşată doar cu oglinda laterală, imediat după ce maşina a pornit de pe loc.

"Mă îndreptam către Inspectoratul Şcolar. Când am ajuns la trecerea de pietoni din faţa Spitalului Judeţean, am observat o tânără care dorea să traverseze. Am oprit maşina, dar tânăra nu a traversat. În momentul în care am plecat de pe loc, tânăra s-a angajat în traversarea străzii, moment în care a dat cu mâna peste oglinda laterală dreapta. Imediat am oprit maşina şi am întrebat-o dacă a păţit ceva şi dacă vrea să o duc la spital. Mi-a spus că este elevă şi a refuzat să meargă la spital. Atunci am condus-o la liceul la care este elevă şi am întrebat-o încă odată dacă se simte rău şi mi-a spus că nu“, susţine şeful ISJ Vrancea, Iordache Bostan.

El a mai spus că a considerat că nu este vorba de un accident, fapt pentru care nu a anunţat Poliţia.

"După părerea mea nu a fost un accident şi de aceea nu am anunţat Poliţia. În schimb, tânăra, probabil învăţată de cineva, a anunţat Poliţia şi am aflat că s-a dus la spital“, a adăugat Bostan.

După ce a ajuns la şcoală, eleva a început să acuze dureri la un cot şi a fost trimisă de la cabinetul medical al unităţii de învăţământ la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. Medicii de aici au anunţat Poliţia că s-a prezentat la spital victima unui accident rutier, dar nu şi autorul accidentului. Tânăra a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea ei.

Elena Năstase, eleva accidentată, susţine că a fost lovită cu bara din faţă a autoturismului condus de Iordache Bostan şi că nu a mers la spital după accident de teama absenţelor pe care le-ar fi luat la şcoală.

"Traversam pe trecerea de pietoni din faţa spitalului şi am văzut maşina ceva mai departe. M-a lovit cu bara din faţă a maşinii, iar eu am căzut din picioare. M-am rostogolit şi m-am lovit la mâna stângă şi la coaste. Şoferul a coborât şi m-a întrebat dacă am păţit ceva. M-a întrebat dacă să mă ducă la spital sau la şcoală, dar i-am spus că vreau să merg la şcoală pentru că mă grăbeam. În timp ce eram la ore mi s-a făcut rău şi am mers la cabinetul medical. De acolo am fost trimisă la Spitalul Judeţean, unde mi s-au făcut nişte radiografii. Medicii mi-au spus că am cotul fisurat, dar şi câteva leziuni la coaste“, a declarat Elena Năstase.

Tânăra, elevă a Liceului de Arte, a primit scutire medicală pentru şcoală, pe o perioadă de o săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea, comisarul Mariana Apostol, a declarat, marţi, că Iordache Bostan este cercetat atât pentru vătămare corporală din culpă, cât şi pentru părăsirea locului accidentului.

"Întrucât conducatorul auto nu a sesizat imediat Poliţia cu privire la evenimentul rutier în care a fost implicat, în continuare se fac cercetari pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Şeful Poliţiei Rutiere Vrancea, subcomisarul Daniel Fătu, a declarat că lui Iordache Bostan i-a fost suspendat permisul de conducere pe perioada cercetărilor. De asemenea, şeful ISJ Vrancea va fi amendat, Fătu neprecizând care va fi valoarea amenzii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici