Şeful IŞJ Brăila, demis de Liviu Pop, a câştigat procesul cu Ministerul şi se întoarce în funcţie

Fostul inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila, Cătălin Canciu, va reveni în funcţia deţinută anterior demiterii de către ministrul Educaţiei, Liviu Pop, după ce a obţinut, joi, la Curtea de Apel Galaţi, suspendarea ordinului.

453 afișări
Imaginea articolului Şeful IŞJ Brăila, demis de Liviu Pop, a câştigat procesul cu Ministerul şi se întoarce în funcţie

Şeful IŞJ Brăila, demis de Liviu Pop, a câştigat procesul cu Ministerul şi se întoarce în funcţie

Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale prin care a fost înlăturat din funcţie fostul inspector şcolar general al IŞJ Brăila, Cătălin Canciu a fost suspendat, joi, prin decizia Curţii de Apel Galaţi. Instanţa a analizat contestaţia inspectorului şi, după două amânări, a decis să-i dea dreptate reclamantului.

„Admite cererea formulată de reclamantul Canciu Cătălin, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale, având ca obiect executare act administrativ. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 4695/18.08.2017 emis de Ministrul Educaţiei Naţionale până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de apel Galaţi”, se arată în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Cătălin Canciu a fost inspector general al IşJ Brăila din august 2015 până în august 2017. El a fost suspendat din funcţie în urmă cu două luni prin ordin de ministru, alături de alţi 12 inspectori generali din ţară.

Cei mai mulţi dintre cei demişi au contestat măsura în instanţă, Canciu fiind cel de al doilea inspector general care câştigă în justiţie, după Florina Stoian, şeful IŞJ Buzău.

Cătălin Canciu a anunţat că va reveni la conducerea inspectoratului, urmând ca vineri să trimită toate documentele la Bucureşti, iar apoi va aştepta decizia Ministerului Educaţiei Naţionale.

„S-a făcut dreptate! Mâine (vineri – n.r.) vom trimite la Bucureşti toate documentele şi mă voi întoarce la Inspectorat”, le-a declarat jurnaliştilor brăileni, Cătălin Canciu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici