Şeful OMS speră că pandemia de coronavirus se va termina în mai puţin de 2 ani

  • Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus că spera ca pandemia să se termina în mai puţin 2 ani.
  • Tedros a spus că în cazul gripei spaniole din 1918 "au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt".
  • Tedros: ”Sperăm să terminăm această pandemie în mai puţin de doi ani, mai ales dacă depunem toate eforturile.”
2304 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS speră că pandemia de coronavirus se va termina în mai puţin de 2 ani

Profimedia

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris coronavirusul ca o ”criză de sănătate a secolului”, care a reuşit să se răspândească rapid, la fel ca pandemia de gripa spaniolă din 1918. 
 
Tedros a spus că speră ca pandemia să se termina în mai puţin 2 ani, datorită progreselor din domeniul medical şi dacă apare un vaccin, scrie Fox News.
 
”Sperăm să terminăm această pandemie în mai puţin de doi ani, mai ales dacă depunem toate eforturile”, a declarat directorul OMS, vineri, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva.
 
"Asta înseamnă că fiecare persoană şi familie are responsabilitatea de a cunoaşte nivelul de transmisie la nivel local şi de a înţelege ce pot face pentru a se proteja pe ei înşişi şi pe ceilalţi", a adăugat Tedros.
 
Tedros a spus că în cazul gripei spaniole din 1918 "au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt".
 
Acesta a făcut apel la "unitate naţională" şi "solidaritate globală".
 
"Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin", a adăugat el.
 
Coronavirusul a infectat la nivel mondial 22,7 milioane de oameni şi a ucis aproape 800.000 de oameni, potrivit datelor Universităţii John Hopkins, raportate vineri, 21 august.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici