Şeful Policlinicii, care a avut un limbaj violent în timpul controlului de la Ministerul Sănătăţii, a fost destituit

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu l-a destituit din funcţie, marţi, pe coordonatorul Policlinicii, Vasile Stănculete, după ce acesta ar fi avut un limbaj violent în timpul verificărilor Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, fiind întrebat despre medicamente expirate găsite.

4070 afișări
Imaginea articolului Şeful Policlinicii, care a avut un limbaj violent în timpul controlului de la Ministerul Sănătăţii, a fost destituit

Şeful Policlinicii Târgu-Jiu, care a avut un limbaj violent în timpul controlului de la Ministerul Sănătăţii a fost destituit

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis Corpul de Control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, la sfârşitul lunii martie. Unul dintre medici, Vasile Stănculete, coordonatorul Ambulatoriului Integrat al SJU, este acuzat că ar fi folosit un limbaj violent la adresa echipei care efectua controlul.

„A fost un limbaj mai violent între dânsul şi membrii Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii. A fost un dialog mai violent. După minuta pe care mi-a lăsat-o Corpul de Control a trebuit să-l destitui din funcţia deţinută şi totodată am trimis adresă la Consiliul Etic şi apoi se va face o comisie de cercetare disciplinară. Domnii de la Corpul de Control au venit la mine şi am calmat spiritele, l-am luat pe domnul doctor şi l-am scos de acolo, unde erau. Regretă, a avut şi dânsul o ieşire mai violentă, asta este, se întâmplă. Era coordonatorul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Rămâne ca medic”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gigel Capotă, managerul SJU Târgu-Jiu.

Medicul ginecolog Vasile Stănculete susţine că ar fi fost deranjat pentru că i-ar fi fost cerute explicaţii pentru medicamente expirate descoperite la Ginecologie.

„Eu am contestat. S-au dat două amenzi pentru ceva care nu este real şi am contestat în instanţă. Să vedem ce zice instanţa, dacă este adevărat. Nu mă interesează că m-au destituit. Ei s-au rugat de mine să mă pună, nu mă interesează această funcţie. Ce limbaj violent? Adică, dacă eu contest ceea ce spun ei, înseamnă că am un limbaj violent? Am contestat ceea ce au spus ei, deoarece nu sunt atribuţiunile mele. O să-mi prezint fişa postului meu, în care o să demonstrez că eu nu aveam asemenea atribuţiuni şi nici nu am în continuare. Ce să-mi reproşeze? Că nu ştiu ce nu am implementat eu, nişte protocoale, habar nu am de protocoale, nu e treaba mea, eu mă ocupam de altceva, conform fişei postului. Şi că au găsit în cabinetul de Ginecologie nişte medicamente expirate, eu nu reprezint cabinetul de ginecologie, eu sunt ca oricare medic care lucrează în cabinetul de ginecologie. Nu sunt eu cel care răspunde. Pe baza aceasta mi-au dat două amenzi de răzbunare, de câte 250 de lei, ei cred că sunt Dumnezei şi noi suntem nimeni pe lumea asta”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Vasile Stănculete, medic ginecolog în cadrul SJU Târgu-Jiu.

Incidentul a avut loc cu câteva zile înainte de vizita inopinată pe care Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut-o pe 26 martie, la Spitalul Judeţean Gorj.

„I-am explicat şi doamnei ministru, dar se pare că doamna ministru nu înţelege aceste chestiuni, nu o interesează, o interesează imaginea şi campania electorală”, a mai precizat Vasile Stănculete.

În urma vizitei inopinate a ministrului Sănătăţii la spitalul din Târgu-Jiu, Sorina Pintea a declarat că „nu i-a plăcut ce a văzut”, precizând că o parte din problemele reclamate sunt reale şi generate în unele cazuri de neînţelegerile dintre medici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici