Şeful Poliţiei Capitalei: Am înfiinţat structuri noi pentru aplicarea prevederilor noului Cod penal

Şeful Poliţiei Capitalei, comisarul şef Mihai Pruteanu, a declarat, vineri, că, în perspectiva intrării în vigoare a noul Cod penal, la 1 februarie 2014, la nivelul Poliţiei Capitalei au fost înfiinţate structuri noi de supraveghere judiciară.

413 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Capitalei: Am înfiinţat structuri noi pentru aplicarea prevederilor noului Cod penal

Pruteanu: Am înfiinţat structuri noi pentru aplicarea prevederilor noului Cod penal

Comisarul şef Mihai Pruteanu a declarat, la finalul şedinţei de bilanţ pentru anul 2013 a Poliţiei Capitalei, că instituţia pe care o conduce s-a pregătit pentru intrarea în vigoare a noului Cod penal. Astfel, au fost create noi structuri pentru aplicarea prevederilor privind arestul la domiciliu, controlul judiciar şi controlul judiciar pe cauţiune din noul cod.

"Am derulat module de pregătire cu toţi judiciariştii şi am creat structuri de supraveghere judiaciară. În acest sens, la nivelul secţiilor am creat compartimente, iar la nivel central, la Serviciul de Investigaţii Criminale, am înfiinţat un birou", a declarat Mihai Pruteanu.

El a menţionat că, în acelaşi timp, Poliţia Capitalei a găsit soluţii pentru asigurarea cu tehnică şi realizarea tipizatelor necesare pentru procedurile care vor intra în vigoare.

"Am găsit soluţii privind asigurarea cu tehnică, cu maşini necesare deplasării în zonele de competenţă, iar cu unităţile de parchet am găsit soluţii cu privire la noile tipizate", a declarat Pruteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici