Şeful Poliţiei de Frontieră, schimbat din funcţie după fuga lui Cătălin Cherecheş

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, chestorul Victor Ştefan Ivaşcu, a fost schimbat din funcţie, a anunţat duminică seara Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

661 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei de Frontieră, schimbat din funcţie după fuga lui Cătălin Cherecheş

Potrivit unui comunicat al MAI, având în vedere o serie de evenimente desfăşurate recent la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, precum şi pe liniile de muncă ale unor structuri din cadrul MAI, „înregistrate pe fondul desfăşurării cu superficialitate sau cu lipsă de pro-activitate a actului profesional şi managerial” au fost luate o serie de decizii.

Astfel, s-a decis eliberarea din funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră a chestorului de poliţie Victor Ştefan Ivaşcu, cu acordul acestuia, şi asigurarea continuităţii conducerii, prin efectul legii, de către inspectorul general adjunct, chestor de poliţie Cornel Laurian Stoica.

Au fost retrase împuternicirile pentru inspectorul general adjunct al IGPF responsabil cu supravegherea frontierei şi pentru inspectorul general adjunct al IGPF responsabil cu suportul administrativ – logistic.

De asemenea, Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

„Încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofiţerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi împuternicirea în funcţia de Inspector Şef a comisarului şef Constantin Ilea”, se mai arată în comunicatul MAI.

Totodată, IGPR va efectua un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi va evalua până la data de 6 decembrie 2023 managementul Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, structură cu responsabilităţi de coordonare a activităţii de supraveghere judiciară.

„Pentru consolidarea capacităţii instituţionale a structurilor de suport operativ de pe raza Curţii de Apel Cluj, înlocuirea conducerii Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj prin împuternicirea unui alt ofiţer în funcţia de şef al Brigăzii. Înlocuirea conducerii Serviciului Judeţean de Protecţie (Direcţia Generală de Protecţie Internă) Maramureş prin împuternicirea unui alt ofiţer în funcţia de şef al serviciului. Împuternicirea în funcţia de comandant (rector) al Academiei de Poliţie <Alexandru Ioan Cuza> a domnului general de brigadă Liviu Uzlău”, sunt celelalte decizii ale conducerii MAI.

MAI precizează că Poliţia Română, prin structurile sale competente, va continua să investigheze, inclusiv în cadrul cooperării potrivit legii cu unităţile de parchet competente, până la lămurirea completă a tuturor posibilelor împrejurări care ar fi putut să conducă direct sau indirect la părăsirea teritoriului naţional prin PTF Petea a condamnatului penal Cherecheş Cătălin şi prin aceasta zădărnicirea temporară a aplicării legii române şi a hotărârii judecătoreşti definitive a instanţei penale române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici