Şeful Poliţiei poloneze a detonat din greşeală un lansator de grenade primit de la Ucraina

  • Incident grav petrecut miercuri, de natură să pună sub semnul întrebării priceperea unui general polonez.
  • Jaroslaw Szymczyk, cel mai înalt ofiţer de poliţie al Poloniei, a declarat că a detonat accidental un lansator de grenade oferit de Ucraina.
  • S-a întâmplat într-un spaţiu închis, într-un birou din sediul poliţiei din Varşovia.
7466 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei poloneze a detonat din greşeală un lansator de grenade primit de la Ucraina

Ar fi putut avea loc un masacru, dar, din fericire, Szymczyk şi un coleg au suferit răni uşoare.

„Când mutam lansatorul de grenade dat de ucraineni a avut loc o explozie”, a spus generalul la un post de radio polonez. „Explozia a fost puternică: forţa impactului a trecut prin podea şi a deteriorat tavanul”.

Pe 11 şi 12 decembrie, Szymczyk a efectuat o vizită de lucru în Ucraina, în timpul căreia s-a întâlnit cu oficiali ai poliţiei ucrainene şi ai serviciilor de urgenţă. „Cadoul a fost de la unul dintre şefii serviciilor secrete ucrainene”, a declarat ministerul polonez de interne, într-un comunicat. Kievul nu a emis încă o declaraţie publică despre incident.

Sursele spun că ucrainenii au spus că ambele grenade au fost deja folosite şi nu conţineau explozibili.

După incident, politicienii de opoziţie au pus la îndoială capacitatea generalului Szymczyk de a conduce forţele de poliţie.

Tomasz Siemoniak, fost ministru al apărării şi actualul lider adjunct al principalului partid de opoziţie, a comentat: „Comandantul şi-a pierdut capacitatea de a conduce poliţia”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici