Şeful Poliţiei Române: Am trimis Corpul de control la Oradea pentru a vedea cum şi-a ridicat poliţistul arma

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a trimis o echipă a Corpului de control al IGPR la Oradea, pentru a stabili cum a justificat poliţistul Gabriel Venter ridicarea armei de la Poliţia municipală, cu care şi-a împuşcat mortal părinţii.

740 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Române: Am trimis Corpul de control la Oradea pentru a vedea cum şi-a ridicat poliţistul arma

Şeful Poliţiei Române: Am trimis Corpul de control la Oradea pentru a vedea cum şi-a ridicat poliţistul arma (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Liviu Popa a declarat, în noaptea de miercuri spre joi, pentru MEDIAFAX, că echipa formată din inspectori va ajunge dimineaţă la Oradea.

El a explicat că ancheta privind crimele şi tentativa de sinucidere a lui Gabriel Venter aparţine Pachetului, poliţiştii defăşurând activităţi de cercetare la faţa locului sub coordonarea procurorului de caz.

"Ce vrem noi să stabilim este cum şi-a ridicat (Venter, n.r.) armamentul din dotare, cum a justificat acest lucru", a precizat Popa.

Şeful IGPR a adăugat că un poliţist poate avea arma la el şi în afara celor opt ore de serviciu, dacă justifică posesia acesteia, de exemplu dacă merge în misiuni.

Concluziile echipei IGPR pot fi incluse în dosarul cazului, la solicitarea procurorului de caz, a mai spus Liviu Popa.

Poliţistul Gabriel Venter şi-a împuşcat mortal părinţii, după care şi-a tras un glonţ în cap, el fiind la spital, în comă profundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici