Şeful Poliţiei Române: I-aş pune pe toţi să jure cu mâna pe inimă că au folosit corect resursele

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, afirmă că resursele financiare şi logistice nu sunt valorificate, în prezent, în mod eficient şi, chiar dacă "anumiţi plângăcioşi" pot spune că nu le ajunge benzina, el i-ar "pune pe toţi să jure cu mâna pe inimă că au folosit corect resursele".

265 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Române: I-aş pune pe toţi să jure cu mâna pe inimă că au folosit corect resursele

Şeful Poliţiei Române: I-aş pune pe toţi să jure cu mâna pe inimă că au folosit corect resursele (Imagine: Tudor Costi/Arhiva Mediafax Foto)

"Am discutat problema valorificării eficiente a resurselor financiare şi logistice cu şefii inspectoratelor judeţene de poliţie şi nu vă ascund că, din evaluările pe care le-am făcut, reiese că aceste resurse nu sunt valorificate în prezent în mod eficient", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Oradea, şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa.

În acest context, şeful IGPR a afirmat că a numit, recent, un nou şef la Direcţia Logistică a instituţiei, care are sarcina de a găsi o soluţie pentru optimizarea folosirii resurselor Poliţiei.

"Lunar, noi cheltuim numai pentru benzină 1,8-2 milioane de euro, nu cred că este puţin, dar cred că trebuie să fim mai atenţi cu folosirea acestor resurse", a spus şeful Poliţiei.

Întrebat dacă aceste consumuri de combustibili sunt pe măsura necesităţilor poliţiştilor pentru derularea activităţilor, Liviu Popa a afirmat că, în opinia sa, necesarul pentru aceste activităţi este acoperit.

"Nu se poate spune dacă e mult sau e puţin, dar, sigur, putem analiza dacă folosim eficient resursele. Sigur că pot veni anumiţi plângăcioşi care pot spune că nu le ajunge benzina, dar eu i-aş pune pe toţi să jure cu mâna pe inimă că au folosit corect resursele pe care le au la dispoziţie", a spus şeful Poliţiei Române.

La rândul său, ministrul Traian Igaş a dat - fără a preciza numele judeţului - exemplul unui inspectorat judeţean unde cantităţi importante de combustibil au fost pregătite în vederea sustragerii, în complicitate cu reprezentanţii unei societăţi comerciale aflate în atenţia Serviciului de Investigare a Fraudelor din judeţul respectiv, motiv pentru care a dispus un control în toate judeţele, la toate structurile componente ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

"În această perioadă, am dispus începerea unor controale la inspectoratele judeţene de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie şi pentru situaţii de urgenţă, pentru că am constatat că, într-un judeţ, cei de acolo depozitaseră o cantitate mare de combustibili, zeci de tone, la o societate comercială aflată în lichidare judiciară şi care era cercetată de Serviciul de Investigare a Fraudelor", a spus ministrul Traian Igaş.

Şeful IGPR, Liviu Popa, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, au participat, la Oradea, la o întâlnire cu şefii inspectoratelor judeţene de poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici