Şeful Secţiei Cardiologie de la SJ Slatina, acuzat că umblă cu pistolul prin spital

O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean din Slatina îl acuză pe şeful Secţiei Cardiologie că umblă cu pistolul prin spital şi că în urmă cu un an i-a pus arma la tâmplă unei colege, în timp ce medicul afirmă că arma pe care o deţine cu actele legale este ţinută acasă într-un sertar.

450 afișări
Imaginea articolului Şeful Secţiei Cardiologie de la SJ Slatina, acuzat că umblă cu pistolul prin spital

Şeful Secţiei Cardiologie de la SJ Slatina, acuzat că umblă cu pistolul prin spital

Maria Luiza Mihaela, asistentă la Secţia de Cardiologie, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că şeful secţiei, dr. Mircea Andriţoiu, umblă în pijama în Camera de gardă a Spitalului Judeţean.

"Umblă îmbrăcat în pijama în camera de gardă. Am înţeles că domnul doctor a spus că dacă e nevoie se îmbracă în 30 de secunde. Eu cred că un medic nu poate să aibă un asemenea comportament, care nu este adecvat", a spus asistenta Maria Luiza Mihaela.

Ea mai susţine, de asemenea, că, la scurt timp după ce şi-a cumpărat un pistol, şeful Secţiei de Cardiologie i-ar fi pus arma la tâmplă unei colege asistentă.

"În urmă cu un an i-a arătat pistolul unei colege, Adriana Dumbrăveanu, pe care i l-a pus la tâmplă în glumă. Chiar azi am aflat despre un alt caz cu o infirmieră, Ionica Lupu, la care a scos pistolul. Am înţeles că s-a dus peste ea acasă şi a făcut-o analfabetă şi cioară. S-a supărat că nu s-a dus să-l ajute la porc. Sunt şi eu curioasă cum o să reacţioneze domnul doctor. Mâine (luni – n. r.), o să mă întâlnesc cu dumnealui că intru în tură. În afară decât să mă împuşte şi apoi să-l ancheteze nu are ce să-mi facă. Poate aşa ies la iveală lucrurile pe care le-a făcut", mai susţine asistenta.

Liderul de sindicat al Sanitas, filiala Olt, Roxana Dragmir, susţine, la rândul său, că ştie despre "comportamentul abuziv" al medicului Mircea Andriţoiu din relatările asistentelor medicale, însă niciuna nu a depus până acum vreo plângere scrisă împotriva acestuia.

"Am fost la conducerea spitalului de fiecare dată când fetele veneau la mine şi se plângeau despre modul în care le tratează acest medic. Spuneau că le ameninţă că le dă afară sau că le mută pe o altă secţie. Ştiam că are un comportament abuziv. Dar nu s-a putut lua nicio măsură cu el pentru că de fiecare dată asistentele nu depuneau plângere scrisă, ci doar purtau discuţii cu conducerea", a declarat liderul de sindicat al Sanitas Olt.

În replică, medicul Mircea Andriţiou a spus că pistolul, pentru care deţine cu acte, stă de doi ani într-un sertar, acasă.

"Niciodată nu s-a întâmplat, pentru că eu nu am intrat cu pistolul în spital. Pistolul stă de doi ani într-un sertar", a declarat şeful Secţiei Cardiologie.

De asemenea, el spune că în camera de gardă nu este interzis să stai în pijama, acest accesoriu făcând parte din "atmosfera" camerei de gardă.

"În camera de gardă poţi să-ţi creezi un confort şi un microclimat ca să-ţi scazi din nivelul stresului care există. Nu este interzis, atunci când e mai liber şi nu e vreo urgenţă poţi să stai şi în pijama. Pijamaua face parte din atmosfera din camera de gardă", a afirmat medicul Mircea Andriţoiu.

Spitalul Judeţean din Slatina a intrat în atenţia Ministerului Sănătăţii şi a presei ca urmare a cazului unui bărbat în vârstă de 62 de ani, care a murit după ce a fost plimbat între secţiile spitalului, fără a primi îngrijiri medicale. În urma unei anchete, ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a decis desfacerea contractului de muncă şi demiterea mai multor cadre medicale. O anchetă paralelă în acest caz este desfăşurată şi de Colegiul Medicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici