Şeful Serviciului Examinări de la Serviciul Permise Bucureşti a fost demis

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei a anunţat, joi, că l-a demis din funcţie pe şeful Serviciului Examinări al Serviciului Permise Bucureşti, Florian Petrache, în urma unor controale care au relevat grave deficienţe manageriale privind organizarea examenului pentru obţinerea permisului auto.

423 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului Examinări de la Serviciul Permise Bucureşti a fost demis

Şeful Serviciului Examinări de la Serviciul Permise Bucureşti a fost demis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mihai Atănăsoaei a spus, joi, la bilanţul activităţii instituţiei pe care o conduce în perioada celui de-al doilea mandat al său, că în ianuarie 2011 a avut loc o anchetă a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în urma căreia mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Bucuresti, precum şi instructori auto, au fost cercetaţi.

El a precizat că, în urma acestei anchete, au mai avut loc două controale: unul de audit aprobat de ministrul de Interne şi unul al Direcţiei Generale Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Cele două verificări au relevat "grave deficienţe la nivelul organizării examenului pentru obţinerea permisului auto".

Atănăsoaei a mai spus că neregulile constatate au fost de ordin tehnic, comisarul încălcând procedurile de organizare a examenului, de păstrare a chitanţelor, în general manageriind defectuos serviciul din subordine.

Prefectul a spus că, în urmă cu două săptămâni, a primit raportul final conţinând aceste concluzii, astfel că luni l-a eliberat din funcţie pe Petrache.

"Nu voi permite ca Bucureştiul să se transforme într-un Argeş", a spus Atănăsoaei, precizând că nu înţelege de ce aceste nereguli au fost raportate Prefecturii atât de târziu, când ele au fost sesizate de anumiţi angajaţi ai Serviciului unor superiori.

Prefectul a avertizat că astfel de controale vor continua şi în perioada următoare.

În ceea ce priveşte activitatea Serviciului Paşapoarte, Atănăsoaei a spus că în 2010 au fost eliberate peste 85.000 de paşapoarte electronice şi peste 33.000 de paşapoarte simple temporare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici