Şeful statului, preşedinţii ICCJ şi ai celor două Camere, cu salariul cel mai mare în grilă

Şeful statului, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului vor avea cel mai mare salariu în sistemul bugetar în anii următori, cel mai mare dintre aceste salarii urmând să fie blocat până când celelalte trei vor ajunge la acelaşi nivel.

36 afișări
Imaginea articolului Şeful statului, preşedinţii ICCJ şi ai celor două Camere, cu salariul cel mai mare în grilă

Şeful statului, preşedinţii ICCJ şi ai celor două Camere, cu salariul cel mai mare în grilă (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Valentin Mocanu, a declarat, joi, după finalizarea întâlnirii grupului de lucru, că s-au făcut paşi importanţi, reuşindu-se definitivarea modului în care va arăta grila de salarizare în sistemul bugetar.

El a mai spus că, până săptămâna viitoare, în funcţie de propunerile ministerelor, grila de salarizare "va fi populată cu toate funcţiile din sistem".

Mocanu a precizat că funcţia primului ministru va fi inclusă între nivelul maxim şi 15 în grilă.

Valentin Mocanu a adăugat că în întâlnirea de joi s-a discutat şi despre coeficienţii de ierarhizare pentru cele trei niveluri de salarizare stabilite în grilă. El a precizat că, deocamdată, a existat doar o singură propunere în acest sens, care prevede că nivelul de jos ar trebui să aibă coeficientul de la 3 la 5, iar nivelul maxim de la 8 la 11.

Până săptămâna următoare vor mai fi făcute însă alte propuneri în acest sens, urmând ca în discuţia viitoare să fie stabilit şi acest lucru.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii a declarat că încearcă prin deciziile luate să nu fie aplatizată foarte mult zona de mijloc, astfel încât să nu existe o egalizare a salariilor.

De asemenea, în urma unei propuneri venite din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, grupul de lucru a mai stabilit ca profesorul grad I cu vechime de la 6 până la 10 ani să fie înlocuit cu profesorul grad II.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici