Şeitan: Am reuşit să triplăm absorbţia fondurilor europene pe resurse umane

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, că este mulţumit că în cele câteva luni de când este ministru a reuşit să tripleze absorbţia fondurilor europene alocate pentru resursele umane.

25 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Am reuşit să triplăm absorbţia fondurilor europene pe resurse umane

Şeitan: Am reuşit să triplăm absorbţia fondurilor europene pe resurse umane (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Mulţumirea pe care o am este că am reuşit în cele câteva luni de când sunt ministru să triplăm absorbţia de fonduri europene şi să îi apropiem de instituţie pe cei care aveau proiecte", a spus Şeitan.

Ministrul a precizat că se urmăreşte, de asemenea, şi îmbunătăţirea eficienţei proiectelor, dar şi eliminarea suprapunerilor, întrucât foarte mulţi dintre aplicanţi doresc să ia fonduri pentru proiecte care nu au impact pe piaţa muncii.

El a adăugat că au fost dezvoltate structuri teritoriale care vor face o analiză mai vigilentă a proiectelor în vederea eliminării suprapunerilor.

Ministrul Muncii declara, la începutul lunii iulie, că rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în utimele luni, ajungând la circa zece la sută şi s-ar putea dubla până la sfârşitul anului.

Şeitan preciza că România are de cheltuit din fonduri europene, până în 2013, circa 3,8 miliarde de euro, din care n-a absorbit mai mult de zece la sută.

"Am putea ajunge la o rată de 20 la sută până la sfârşitul anului, dar este încă foarte puţin. Fondurile absorbite nu ne ajută încă suficient la acoperirea deficitului. (...) Avem nişte resurse care ni se dau, pot fi utilizate şi pot creşte capacităţi şi capabilităţi", spunea atunci Şeitan.

Ministrul adăuga că procedurile europene implică perioade destul de lungi de timp, iar în domeniul resurselor umane a durat şi mai mult, pentru că au existat diferite probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici