Şeitan: Legile de austeritate asumate de Guvern ar trebui să fie "în funcţiune" până pe 15-20 iunie

Ministrul muncii, Mihai Şeitan, a declarat luni că, potrivit estimărilor, legile de austeritate asumate de Guvern, ar trebui să fie "în funcţiune" până pe 15-20 iunie, în termenul convenit cu FMI.

23 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Legile de austeritate asumate de Guvern ar trebui să fie "în funcţiune" până pe 15-20 iunie

Şeitan: Legile de austeritate asumate de Guvern ar trebui să fie "în funcţiune" până pe 15-20 iunie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Procedura parlamentară care a fost lansată (…) prevede nişte termene foarte clare până când urmeazã să obţinem amendamente, pe care le luăm în consideraţie sau nu, să ne prezentăm ultima variantă de legi cu amendamente introduse, să se petreacă perioada până la care se poate introduce moţiune de cenzură, există un termen dacă după ce se aprobă, să zicem legile, adică nu se aprobă moţiunea de cenzură, se poate face un atac la Curtea Constituţională… Deci eu cred că până în mijlocul lunii, în partea a doua a lunii iunie, 15-20, să avem legile acestea în funcţiune, deci să le putem aplica şi sunt în termen cu FMI, BM şi UE", a declarat ministrul Mihai Şeitan.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, la Realitatea TV, că Guvernul intenţionează să îşi asume peste o săptămână răspunderea în Parlament pe legile care conţin măsurile de austeritate.

Proiectele de legi pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea au sosit, luni dimineaţă, la Parlament, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Ea a precizat că Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se vor reuni în şedinţă, marţi, la ora 13.30, pentru a stabili procedura pe care o vor urma aceste legi.

Guvernul a adoptat, duminică, proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile şi alte prestaţii sociale din sectorul bugetar, pentru care îşi va angaja răspunderea în Parlament.

PSD a anunţat deja că va depune moţiunea de cenzură după asumarea răspunderii Guvernului. PNL a anunţat că, deşi nu este de acord cu anumite elementele din textul pe care l-a redactat PSD, va vota în favoarea moţiunii de cenzură.

De asemenea, PSD a anunţat că, dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă de Parlament, va ataca la Curtea Constituţională pachetul de legi propus de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici