Senat: Profesia de stomatolog, controlată de Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor Stomatologi

Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor Stomatologi din România ar urma să exercite controlul şi supravegherea profesiei de medic stomatolog, au decis, marţi, senatorii.

1011 afișări
Imaginea articolului Senat: Profesia de stomatolog, controlată de Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor Stomatologi

Senat: Profesia de stomatolog, controlată de Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor Stomatologi (Imagine: Mediafax Foto)

Ei au adoptat, cu amendamentele ale Comisiei pentru Sănătate, o propunere legislativă pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Raportul comisiei de specialitate modifică, în punctele lui esenţiale, proiectul propus de senatorii Ioan Cristina, Octavian Motoc, Nicolae Nasta, Petre Nicoară şi Liviu Tomoioagă şi deputaţii liberali Constantin Galan şi Adrian Oros.

Iniţiatorii propuseseră ca, în Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, titulatura de medic-dentist să fie înlocuită cu termenul de "doctor-medic dentist", iar Colegiul Medicilor Dentişti din România să devină Colegiul Doctorilor-Medici Dentişti din România, care, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să exercite controlul şi supravegherea profesiei de medic stomatolog.

Propunerea legislativă de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii a fost dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici